Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση για τη Συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ


Σήμερα Τρίτη 7 Φλεβάρη έγινε η συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ στην οποία είχε καλέσει η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου. Η συγκέντρωση ήταν επιτυχημένη όχι μόνο λόγω της συμμετοχής περίπου 60-70 ατόμων, αλλά κι επειδή σήμερα για πρώτη φορά ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.
Ωστόσο επειδή από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου με τροπολογία της κυβέρνησης μεταβιβάστηκε στην εφορία η αρμοδιότητα για την απόφαση διακοπής ρεύματος για οφειλές του φόρου ακίνητης περιουσίας, ενημερώνουμε σχετικά:

Αν δεν έχει καταβληθεί το χαράτσι 4 μήνες από την λήξη πληρωμής της δόσης, η ΔΕΗ στέλνει τα στοιχεία του οφειλέτη στο υπουργείο Οικονομικών για να τα εισπράξει και διαγράφει την οφειλή αυτή από τα αρχεία της.

Ο έφορος της ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος θα αποφασίζει πως συντρέχουν λόγοι διακοπής του ρεύματος. Για να εκδοθεί όμως η εντολή διακοπής του ρεύματος θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Και αυτή όμως θα πρέπει και να κοινοποιηθεί στους υπόχρεους.

Αφού συμβούν όλα αυτά ο πολίτης έχει προθεσμία άλλους 2 μήνες για να κάνει ένσταση που εξετάζεται από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην του κοπεί το ρεύμα. Έτσι συνολικά θα περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες για να εκτελεστεί η απόφαση.

Όμως είναι επίσης πολύ σημαντικό οι κάτοικοι του νησιού να ενημερωθούν ότι μπορούν να πηγαίνουν στην προϊσταμένη στη ΔΕΗ Νάξου και να τακτοποιούν την πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι και χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
Το ίδιο συμβαίνει στη ΔΕΗ Παγκρατίου, Κηφισιάς, Πάρου και αλλού.

Πρόκειται για μια κατάκτηση του κινήματος ανυπακοής και άρνησης πληρωμών και επιβάλλεται να την υπερασπιστούμε όσο μπορούμε εφόσον, στην πραγματικότητα, είναι μια έμμεση αποδοχή από τη μεριά της ΔΕΗ ότι το χαράτσι πρέπει να αποδεσμευτεί από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη κατάργηση του άδικου και εξοντωτικού χαρατσιού και για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής που ρημάζει τη ζωή μας.

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου
7/2/2012

Για επικοινωνία: krisisassemblynaxos@gmail.com
και στα τηλέφωνα:
6997220691, 6971832042, 2285022394

Δεν υπάρχουν σχόλια: