Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Σήμερα, στην Χώρα Νάξου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση για την Στέλλα Αντωνίου από μέλη της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Νάξου και αλληλέγγυους/ες. Κολλήθηκε η παρακάτω αφίσα και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί.  




ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η περίπτωση της Απεραθίτισσας αναρχικής Στέλλας Αντωνίου είναι χαρακτηριστική, αν και δεν είναι η μόνη που αποδεικνύει ότι ένα σύστημα που καταρρέει γίνεται όλο και σκληρότερο, όλο και πιο απάνθρωπο. Εξάλλου και ο ναζισμός στην διάρκεια της υποχώρησής του, ηττημένος, επιδόθηκε με ακόμα μεγαλύτερη λύσσα στο ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η Στέλλα Αντωνίου συνελήφθη τον Δεκέμβρη του 2010 και κατηγορήθηκε μαζί με ακόμα 5 άτομα που συνελήφθησαν την ίδια μέρα για συμμετοχή σε «τρομοκρατική» οργάνωση χωρίς όνομα, χωρίς ενέργειες, χωρίς δράση, δηλαδή ανύπαρκτη. Κι ενώ ήταν καταφανές ότι το σενάριο της αντιτρομοκρατικής ήταν διάτρητο, οι 6 αγωνιστές οι οποίοι προέρχονται από τον αναρχικό χώρο, προφυλακίστηκαν χωρίς επαρκή στοιχεία.

Έξι περίπου μήνες μετά τις συλλήψεις, δυο από τους προφυλακισμένους (Χρ. Πολίτης, Δημ. Μιχαήλ) αφέθησαν ελεύθεροι μιας και δεν μπορούσε να στηθεί κατηγορητήριο αφού ούτε καν γνωρίζονταν με τους συγκατηγορούμενούς τους.
Οι υπόλοιποι τέσσερεις, (Μητρούσιας Αλ., Καραγιαννίδης Γ., Σακκάς Κων. και η συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου), παρέμειναν στις φυλακές για μια υπόθεση τόσο γελοία που αποδεικνύει την εκδικητικότητα των μηχανισμών καταστολής και που αποκαλύπτει τον πραγματικό τους στόχο: ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

Όμως παρά την έλλειψη στοιχείων η αντιτρομοκρατική δεν πτοήθηκε: Ένα χρόνο μετά τις συλλήψεις των 6, προστέθηκαν στη δικογραφία νέα «μαγειρεμένα» ανυπόστατα στοιχεία που είχαν σαν αποτέλεσμα αφενός να δικαιολογηθεί και αφετέρου να παραταθεί ο εγκλεισμός των υπόλοιπων 4 στις φυλακές. Έτσι οι αιτήσεις αποφυλάκισής τους απορρίπτονται, με τελευταία περίπτωση την άρνηση απελευθέρωσης της Στέλλας Αντωνίου στις 26 Γενάρη. 

Καθώς η Στέλλα πάσχει από μια σπάνια σοβαρή ασθένεια - που με την επί 14 μήνες φυλάκισή της έχει επιδεινωθεί- είναι κρίσιμη η άμεση αποφυλάκισή της. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της η συντρόφισσα δεν έχασε την αγωνιστικότητά της και, πιστή στην αξία της αλληλεγγύης, συνεχίζει να μάχεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έγκλειστοι στα σύγχρονα κολαστήρια και να διατρανώνει την αλληλεγγύη της στους άλλους αγωνιστές κρατούμενους.


Η συντοπίτισσα συντρόφισσα Στέλλα Αντωνίου με την αγωνιστική και αξιοπρεπή της στάση μέσα στη φυλακή έχει εγείρει την αλληλεγγύη και το σεβασμό μεγάλου μέρους των συγκρατούμενών της, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν κάνει αποχές από το συσσίτιο σε ένδειξη αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας για την άδικη, σκληρή και εξοντωτική παράταση της προφυλάκισής της.

Από τους μαθητές στη Χίο μέχρι το Ρέθυμνο και τη Θεσσαλονίκη, ένα ογκούμενο κύμα αλληλεγγύης που απαιτεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση της Στέλλας Αντωνίου κάνει έντονη την παρουσία του. Ένα αίτημα που θα διεκδικήσουμε ακόμα πιο έντονα μετά και την πρόσφατη πεισματική απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης στα τέλη του Γενάρη.

Σε μια εποχή που το κράτος και ο καπιταλισμός βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια με πρωτοφανή σκληρότητα και κυνισμό, οι αγωνιστές που επιδιώκουν την κοινωνική απελευθέρωση από το ζυγό της δουλείας βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής. Η αλληλεγγύη όλων των αγωνιζόμενων ενάντια στο σάπιο καθεστώς είναι όρος αναγκαίος για την επιτυχία των αγώνων και μας αφορά όλους.  

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου σαν κομμάτι ενός ευρύτερου κινήματος που αγωνίζεται για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, για έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου





 







Δεν υπάρχουν σχόλια: