Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Με την ολοκληρωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει σήμερα το κεφάλαιο και το κράτος στην κοινωνία για να σωθεί ο καπιταλισμός, ολοένα και περισσότερος κόσμος βυθίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση και έχει καταντήσει να αδυνατεί να επιβιώσει, πόσο μάλλον να πληρώσει νέους φόρους. Σήμερα κιόλας στη Νάξο, 70 κάτοικοι του νησιού για να εξασφαλίσουν την τροφή τους προστρέχουν καθημερινά στο συσσίτιο.
Ταυτόχρονα, με τους εκβιασμούς της τρόικας, η επιβολή νέων μέτρων εξόντωσης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού δεν έχει τελειωμό.
Ένα από αυτά τα μέτρα είναι το άδικο και εξοντωτικό χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το οποίο συνάντησε μεγάλες αντιστάσεις από ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια: Συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, καταλήψεις, εξαναγκασμός των δήμων να συντρέξουν νομικά τους πολίτες, ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, η αλληλέγγυα δράση των εργαζόμενων στην εταιρεία και, κυρίως, η μαζική ΑΝΥΠΑΚΟΗ που είχε σαν αποτέλεσμα να μην πληρωθεί το χαράτσι από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Παράλληλα, αναπτύσσεται ένα δίκτυο αλληλεγγύης που εμποδίζει τα συνεργεία να κόψουν το ρεύμα ή και το επανασυνδέει άμα χρειαστεί.
Χάρη στους αγώνες αυτού του κινήματος το κράτος αναδιπλώθηκε με έναν πολύ ύπουλο τρόπο: Με αιφνιδιαστική εγκύκλιο την περασμένη Παρασκευή μετέφερε στην εφορία την αρμοδιότητα να κόβει το ρεύμα. Επιδιώκουν έτσι αφενός να κερδίσουν χρόνο και αφετέρου να αποσπάσουν όσο περισσότερα έσοδα μπορούν από τους αφελείς που θα υποκύψουν στον εκβιασμό. Με λίγα λόγια η τριμερής χούντα που κυβερνάει, όπως συνηθίζει, όχι μόνο δεν αφουγκράστηκε την κοινωνία και να πάρει πίσω το χαράτσι, αλλά ούτε καν αποσύνδεσε την υπόθεση της φορολογίας από το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτροδότησης.
Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο γελοίο φαινόμενο να εξαρτάται η ηλεκτροδότησή μας από την εφορία!!! Σε λίγο θα μας πουν ότι αν χρωστάμε φόρους θα μας κόψουν και το νερό. Ο απροκάλυπτος στυγνός εκβιασμός συνεχίζεται αλλά δεν θα περάσει ούτε αυτός, όπως δεν πέρασε ο προηγούμενος.
Η άρνηση πληρωμής των φόρων να γίνει κομμάτι της συνολικής αντίστασης απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που μας στερεί τη δυνατότητα να ζούμε.

•    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
•    ΟΥΤΕ Η ΕΦΟΡΙΑ - ΟΥΤΕ Η ΔΕΗ
ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΠΕΙ

•    ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ
Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου
Η Ανοιχτή Συνέλευση συνεδριάζει κάθε Δευτέρα στις 6.00μμ στον πολιτικό-κοινωνικό χώρο Αντιμάμαλο, στην Χώρα Νάξου, στην οδό Παπαβασιλείου.
Για επικοινωνία: krisisassemblynaxos@gmail.com
και στα τηλέφωνα:
6997220691, 6971832042, 2285022394

Δεν υπάρχουν σχόλια: