Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Για το το γεγονός με τον Ανωμερίτη (πρώην υπουργό και νυν πρόεδρο του ΟΛΠ)

ΕΔΩ, ΕΚΕΙ, ΠΑΝΤΟΥ
Στην σειρά των περιστατικών έκφρασης διαμαρτυρίας και
δυσαρέσκειας πολιτών  ενάντια στους εκπροσώπους της πολιτικής του
μνημονίου που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό ανά την Ελλάδα
ήρθε να προστεθεί άλλο ένα περιστατικό. Αυτή την φορά με αποδέκτη
τον επί σειράς ετών υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν πρόεδρο του
Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του
ΠΑΣΟΚ Γ. Ανωμερίτη, σε χώρο διασκέδασης, στη Νάξο, τις πρώτες
πρωινές ώρες της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου.
Η οργή και η αγανάκτηση, που τείνει να γίνει παν-κοινωνικό
φαινόμενο, πηγάζει και τροφοδοτείται από τις επαίσχυντες πολιτικές
των κατεχόντων την εξουσία, καθώς διανύουμε μια εποχή όπου η
καθολική επίθεση ενάντια στην κοινωνία από τις ντόπιες και διεθνείς
οικονομικές και πολιτικές ελίτ για την θωράκιση των συμφερόντων
τους έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις. Κάθε τομέας που συνδέεται
με την ποιότητα ζωής του περισσότερου κόσμου έχει μπει σε
διαδικασία αποσύνθεσης, οδηγώντας στην εξαθλίωση και την απόγνωση
σύσσωμους τους λαούς, με την περαιτέρω «υπόσχεση» για υποθήκευση
και των μελλοντικών γενεών.
 Όσο οξύνεται αυτή η πολιτική, η ίδια η ζωή θα οπλίζει όλο και
περισσότερο την οργή, την αγανάκτηση, την απαίτηση των ανθρώπων για
κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία.
Με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας
για μια κοινωνία βασισμένη στην αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και
την αξιοπρέπεια.

Το παραπάνω περιστατικό το οποίο περιγράφεται αναλυτικά στο blog naxos365 και αναδημοσιεύεται από τον Fraxios είναι ένα ακόμα γεγονός στη σειρά έκφρασης της κοινωνικής αγανάκτησης εδώ στη Νάξο. Παραθέτουμε αποσπάσματα από παλιότερες δημοσιεύσεις στο παρόν blog από παρεμβάσεις ενάντια σε πολιτικούς που έχουν γίνει στο νησί το τελευταίο εξάμηνο.
 
"Μέσα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου συγκεντρωθήκαμε γύρω στα 50 άτομα –από το ΠΑΜΕ, την Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Κρίση και αλληλέγγυοι - και «υποδεχτήκαμε» τον περιφερειάρχη Μαχαιρίδη και τους αυλικούς του και τους συνοδέψαμε μέχρι τη Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο που θα γινόταν το συμβούλιο εκφράζοντας την οργή μας. Βέβαια τα μέλη του ΠΑΜΕ, ως συνήθως, δεν ακολούθησαν.
Στη συνέχεια μπήκαμε μέσα στο χώρο του συμβουλίου όπου το κράξιμο συνεχίστηκε και αναζωπυρώθηκε ενάντια στον περιφερειάρχη, τον γραμματέα – εμπνευστή των συγχωνεύσεων Πολύζο, τον δήμαρχο και τον δεξιό βουλευτή Βρούτση που το έπαιζε αθώα περιστερά αφού για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ.
Διακόψαμε πολλές φορές το συμβούλιο, παρεμποδίσαμε τη διαδικασία και κυρίως αιφνιδιάσαμε τους νάνους που νομίζουν ότι είναι γίγαντες μόνο και μόνο γιατί κατέχουν ένα πόστο στην εξουσία. Στο βλέμμα τους είχαν το φόβο. Κάτι που επικυρώνεται και από το παρακάτω γεγονός: Ο βουλευτής Κυκλάδων του πασοκ και πρώην υφυπουργός ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας που πρόσφατα κοκορευόταν στο τοπικό ραδιόφωνο ότι αυτός δεν φοβάται, και θα δείξει αυτός στους διαμαρτυρόμενους και τους ανυπότακτους τι γενναίος που είναι, όταν κατευθυνόταν μαζί με τα τσιράκια τους προς τις Ουρσουλίνες από άλλο δρόμο, μόλις άκουσε τις φωνές προς τους αυτοδιοικητικούς γύρισε πίσω κι εξαφανίστηκε. Μετά από αλλεπάλληλα τηλέφωνα και όταν πια σιγουρεύτηκε ότι είχαμε φύγει, τότε μόνο εμφανίστηκε στο συμβούλιο, όπως παρατήρησε και στο τοπικό ραδιόφωνο η δημοσιογράφος κυρία Ρούλα."
Περιφερειακό Συμβούλιο την 1 Αυγούστου 2011
"Ήρθε λοιπόν, ο κύριος αυτός ινκόγκνιτο και σουλάτσαρε στα χωριά και τη Χώρα συνοδευόμενος από την γνωστή κουστωδία των παρατρεχάμενων παραγοντίσκων και συμμετείχε σε κλειστές συσκέψεις με φορείς του νησιού. Τον πετύχαμε σε μια από αυτές, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων όπου μαζί με μέλη του εμπορικού, των δωματιούχων, της εστίασης και τους τοπικούς δημοσιογράφους συζητούσαν… για τα προβλήματα του νησιού (τα γνωστά κατά αυτούς, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, το παραεμπόριο, … κλπ κλπ).
Εν ολίγοις, την Κυριακή στις 3 Απρίλη, μία ομάδα 20-25 ατόμων πραγματοποιήσαμε αυθόρμητα και βιαστικά (αφού δεν γνωρίζαμε την επίσκεψη του υφυπουργού) μια διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων με συνθήματα όπως  «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό», «Ρήγα γερά πάρτους τα λεφτά» κ. ά., δίνοντας έτσι έναν άλλο τόνο στην επίσκεψη του «κυρίου υφυπουργού».
Επίσκεψη του βουλευτή πρώην υφυπουργού ανάπτυξης Π.Ρήγα στις 3 Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: