Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Εμείς οι συντοπίτες της Στέλλας Αντωνίου στ' Απεράθου και σε όλη τη Νάξο καθώς και οι φίλοι της στην Αθήνα διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχιζόμενη προσωρινή της κράτηση χωρίς σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία.

Η Στέλλα Αντωνίου κρατείται από τις 4/12/2010 στις Φυλακές Κορυδαλλού με βαρύτατες κατηγορίες στο πλαίσιο του τρομονόμου. Από τη στιγμή της παραπομπής της μέχρι σήμερα έγιναν δεκάδες ανακριτικές πράξεις (πραγματογνωμοσύνες, εξετάσεις για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, καταθέσεις μαρτύρων) χωρίς να προκύψει τίποτε επιβαρυντικό εναντίον της.

Στην πραγματικότητα, το κράτος εκδικείται τη Στέλλα Αντωνίου για τις ιδέες της και τη συμμετοχή της στο αναρχικό κίνημα.

Θεωρούμε απαράδεκτο να κρατείται επί τόσους μήνες μια κοπέλα 26 ετών με μοναδικό στοιχείο μια πλαστή ταυτότητα, με την οποία ήθελε να βοηθήσει έναν σύντροφό της.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή της μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και τη διενέργεια μιας δίκαιης δίκης, που θα βασιστεί στα πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία και όχι στο παιχνίδι των εντυπώσεων και την επίδειξη συμβολικής δύναμης της πολιτείας απέναντι σε όσους αντιστέκονται.

Απεραθίτικη Πρωτοβουλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: