Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Στη συζήτηση της Ανοιχτής Συνέλευσης χτες στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό-πολιτικό χώρο Αντιμάμαλο συμφωνήθηκε να αλλάξει η υπογραφή της Συνέλευσης από "Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση" σε "Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου" αφού η κρίση έχει συνδεθεί κυρίως με την οικονομία ενώ τα ζητήματα που απασχολούν τη διαδικασία είναι ευρύτερα και με διάφορες πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Συζητήθηκε το ζήτημα του Αλυκού σαν μια περιοχή που κινδυνεύει από την αξιοποίηση και την εκποίηση αφού ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η δημόσια γη παραδίδεται στους επενδυτές προς εκμετάλλευση, το κεδροδάσος είναι φιλέτο που το ορέγονται πολλοί. Προγραμματίστηκε παρέμβαση στα τέλη του Οκτώβρη.

Επίσης τέθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού στο νησί με την ανάληψη δράσης από την ΕΥΔΑΠ που κατ αρχήν χαρτογραφεί τις πηγές του νησιού.

Η επόμενη συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 3.00μμ στο Αντιμάμαλο με βασικό θέμα την συγχώνευση του νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου και τη γενικότερη κατάσταση παρακμής του συστήματος περίθαλψης και ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: