Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Στιγμιότυπα από την πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα

Παρά τη μπόρα την ώρα που ήταν να ξεκινήσει η διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη η συμμετοχή ήταν αρκετά μαζική με περισσότερο από 30.000 κόσμο.

Εντύπωση έκανε το μπλοκ της ΠΑΣΠ που κινήθηκε μόνο του από την Ακαδημίας ενώ η υπόλοιπη πορεία ανέβηκε τη Σταδίου. Βέβαια πριν αρχίσει η πορεία έφαγαν κάτι μάπες από αντιεξουσιαστές όπου ακούστηκε και το σύνθημα ΠΑΣΟΚΟΙ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν η εικόνα με τους Πασπίτες να καλύπτονται πίσω από τα ΜΑΤ στο ύψος της Β.Σοφίας περιμένοντας την υπόλοιπη διαδήλωση να περάσει.

Όλοι μαζί κι ο ψωριάτης χώρια.

Στην αρχή της πορείας, στην Κλαυθμώνος, από το μπλοκ των αναρχικών-αντιεξουσιαστών εκτοξεύτηκαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προκειμένου να μην καταφέρουν οι δυνάμεις καταστολής να παραταχτούν στα πλαϊνά της διαδήλωσης, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επιτεύχθηκε αφού τα υπόλοιπα μπλοκ δεν υποστήριξαν την κίνηση κι έτσι πάλι υπήρχαν κορδόνια μπάτσων δεξιά κι αριστερά μέχρι και στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πάντως και στο ύψος της αμερικάνικης πρεσβείας έγιναν συγκρούσεις αλλά και αρκετές συλλήψεις νεολαίων.

Η φωτογραφία είναι από το indymedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια: