Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ

Την Τετάρτη το πρωί ο δήμαρχος της Νάξου πήγε στο γραφείο του προϊσταμένου της ΔΕΗ μαζί με τους 2 δημοτικούς συμβούλους από τις δημοτικές παρατάξεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους υποστηριχτές των δυο τελευταίων παρατάξεων. 
Παράλληλα, κάποιος κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τη ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί για τα δυσβάσταχτα χαράτσια και η Ανοιχτή Συνέλευση ήταν εκεί σε μια ακόμα παρέμβαση για την αναγκαιότητα συλλογικής άρνησης πληρωμών αλλά και στην κατεύθυνση δημιουργίας αυτοοργανωμένων πυρήνων αλληλεγγύης και αντίστασης σε κάθε γειτονιά και χωριό του νησιού.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν 60-70 άτομα, στην πλειοψηφία τους μάλιστα ήταν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν τα χαράτσια όχι από πολιτική τοποθέτηση αλλά από ωμή φτώχεια.
Η συνάντηση του δήμαρχου και των δημοτικών συμβούλων με τη ΔΕΗ δεν είχε κανένα αποτέλεσμα διαφορετικό από τα αναμενόμενα. Στη Νάξο όπως και στην υπόλοιπη ελλάδα δεν έχουν φτάσει ακόμα εντολές διακοπών για το χαράτσι αλλά κυρίως για επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν πληρώσει ούτε καν το ρεύμα.
Το απόγευμα η επιτροπή που συγκροτήθηκε στη συνέλευση που έγινε στο δημαρχείο πριν ενάμιση μήνα κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συζητήσουν εκεί το θέμα αλλά η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη από τους καλούντες.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ   
 Η Ανοιχτή Συνέλευση μοίρασε προκηρύξεις ενάντια στα χαράτσια καθώς κι ένα κείμενο που απευθύνεται στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους θέτει προ των ευθυνών τους ζητώντας την αλληληγγύη τους.
 


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

 Εργαζόμενε/η στην ΔΕΗ ήρθε η στιγμή να αποδείξεις στον εαυτό σου και στην κοινωνία της Νάξου ότι, πρώτα από όλα είσαι άνθρωπος με ψυχή, με συναισθήματα, με κριτική σκέψη και όχι ένα απλό γρανάζι μιας απάνθρωπης και τυραννικής εξουσίας που τσακίζει την κοινωνία και την εξωθεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Εξάλλου είναι μια παλιά πρακτική της εξουσίας να διαιρεί αυτούς που καταπιέζει και εκμεταλλεύεται που συνοψίζεται στο γνωστό «διαίρει και βασίλευε». Η τρόικα θέλει να σας μετατρέψει σε μηχανισμό εκβιασμού και φόβητρο όσων δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι που ενσωματώσανε στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Οι εντολές που έχετε λάβει για να διακόψετε το ρεύμα σε εργαζόμενους που φυτοζωούν, σε συνταξιούχους που ίσα-ίσα επιβιώνουν και σε ανέργους συνανθρώπους μας δεν πρέπει να εκτελεστούν.
Συμπολίτες μας υπάλληλοι της ΔΕΗ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό αναντικατάστατο! Κατανοείτε πλέον ότι η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες έχουν μεθοδεύσει να καταστρέψουν κάθε εργασιακή κατάκτηση και να ιδιωτικοποιήσουν όλες τις ΔΕΚΟ με μοναδικό αντάλλαγμα για εμάς τους πολίτες την πλήρη εξαθλίωση και υποταγή μας στα συμφέροντα τους. Η ΔΕΗ ήδη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και, αν τα σχέδια τους ευδοκιμήσουν, οι επόμενοι «είλωτες» θα είστε εσείς. Κάθε αγώνας που γίνεται σήμερα δεν μπορεί να εξαντλείται σε συντεχνιακά μόνο αιτήματα αλλά οφείλει να κλιμακώνεται με κοινωνικούς και πολιτικούς όρους με στόχο το σύνολο της ασκούμενης πολιτικής.
Φίλε, γνωστέ και γείτονα που δουλεύεις στη ΔΕΗ ήρθε η στιγμή να επιβεβαιώσεις στον εαυτό σου και στην οικογένεια σου ότι κινητοποιείσαι και ενεργείς σύμφωνα με τις δικές σου αρχές και αξίες και όχι κατόπιν εντολών της κοινοβουλευτικής χούντας που μας κυβερνά. Σκέψου τους χαλυβουργούς! Τους απλήρωτους εργαζόμενους στα μμε και σε εκατοντάδες ακόμα επιχειρήσεις. Μάθε από τον αγώνα της Κερατέας. Υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από αυτόν που μας δείχνουν.
Καμιά εταιρεία δεν μπορεί να υποχρεώσει τους υπαλλήλους της να έρθουν σε αντιπαράθεση με άλλους ανθρώπους, αυτό είναι εντελώς παράλογο. Εξάλλου και ο συνδικαλιστικός σας φορέας η ΓΕΝΟΠ έχει κινητοποιηθεί δυναμικά ενάντια στο χαράτσι και σας καλύπτει αν δεν υπακούσετε.
Συμπολίτες μας η επιλογή πάντα είναι δικιά σας. Η τύχη πολλών Ναξιωτών εξαρτάται από την απόφαση που θα πάρετε! Εμείς κατανοούμε την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε, αλλά περιμένουμε από εσάς να συνταχθείτε μαζί μας στον αγώνα ενάντια σε αυτήν την ολιγαρχική και αυταρχική κυβέρνηση που μας εξοντώνει με άδικους και δυσβάσταχτους φόρους.
Συντοπίτη/ισσα μας εργαζόμενε/η στη ΔΕΗ γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα περιθώρια αντοχής και ανοχής των περισσότερων Ναξιωτών έχουν φτάσει στο ναδίρ αν δεν έχουν ήδη εξαντληθεί. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι εντολοδόχοι σου δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από το σύνολο της  κοινωνίας τόσο ηθικά όσο και νομικά.
Με καθαρή συνείδηση και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις επιπτώσεις των κινήσεών σας, ενωθείτε μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα και αγνοήσετε αυτές τις εντολές, μην πειθαρχήσετε στους στυγνούς κερδοσκόπους, μην ξεχνάτε ότι λίγο πολύ γνωρίζετε αυτούς που θα τους κόψετε το ρεύμα. Αν δεν υπακούσετε στις εντολές της διοίκησης θα βρείτε τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας σε περίπτωση που η εργοδοσία στραφεί εναντίον σας. Σας καλούμε να μην χάσετε την ανθρωπιά σας και να μην πράξετε ενάντια στην συνείδηση σας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου          

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

www.energoipolitesileias.blogpot.com