Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Μετά την κατάληψη του δημαρχείου Νάξου στις 28 Ιουνίου που διήρκησε από τις 6.30 μέχρι τις 11 το βράδι και ματαιώθηκε το δημοτικό συμβούλιο που θα ενέκρινε τις απαλλοτριώσεις γης στην κορφή Ξύδη όπου σχεδιάζεται να γίνει ο ΧΥΤΑ, ο δήμος Νάξου με μεθοδεύσεις που θα ζήλευε και η Χούντα, οργάνωσε μυστικά και ύπουλα μια νέα συνεδρίαση στις 29 Ιουνίου το πρωί κατά τις 10.

Έτσι η απεργιακή συγκέντρωση που είχε καλεστεί για την ίδια μέρα στις 11 το πρωί από την Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση καθώς και από την Κατάληψη του δημαρχείου, ουσιαστικά μεταφέρθηκε μπροστά στο δημαρχείο, όχι μόνο για να καταγγείλει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αλλά και ενάντια στο τοπικό πραξικόπημα του δήμου που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ για να εμποδίσουν τον κόσμο να μπει μέσα.

Ας μην αναζητάμε λοιπόν μόνο τους εχθρούς στο κοινοβούλιο και τα υπουργεία ή μόνο στους τραπεζίτες και τους τροϊκανούς. Εξάλλου ο καλλικρατικός δήμος είναι εντεταλμένος να εφαρμόσει το πρώτο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο αλλά και όποιο άλλο πρόγραμμα επιλέξει το κράτος. Σε τοπικό επίπεδο ο δήμος προλειαίνει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες. Τρανταχτό παράδειγμα, το μνημόνιο συνεργασίας που σύναψε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και μικρών νησιών με τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου καθιερώνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με μισθό 625 ευρώ μικτά σε 72 ανέργους.

Το νέο ήθος και ύφος του δήμου που εγκαινίασε ο δήμος Νάξου στις 29 Ιουνίου είναι παλιό όσο η εξουσία και δείχνει την πλήρη εναρμόνισή του με αυτό που συνέβη την ίδια μέρα στην Αθήνα. Το γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας στην στρατοκρατούμενη πρωτεύουσα όπου οι ανελέητες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής με τόνους χημικά, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις των ανυπότακτων που διαδήλωναν ενάντια στην άγρια λεηλασία της κοινωνίας με το μεσοπρόθεσμο, είχε σαν στόχο να τσακίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ.

Δεν ανεχόμαστε ο δήμος να ασκεί την πολιτική του και να παίρνει αντικοινωνικές αποφάσεις σε κλειστά γραφεία υπό την προστασία της αστυνομίας. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση    
30 Ιουνίου 2011


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κόπρος η [kópros]: στην έκφραση η ~ του Aυγείου:
α. για υπερβολική βρομιά.
β. (μτφ.) για σωρεία σκανδάλων και βρόμικων υποθέσεων.
κόπρανα τα [kóprana]: (λόγ.) τα στερεά υπολείμματα των τροφών που αποβάλλονται από τον πρωκτό• (πρβ. περιττώματα).
κοπρίζω [koprízo] -ομαι : (οικ.) λιπαίνω με κοπριά χωράφι, αγρό, κήπο κτλ.
κοπρίτης ο [koprítis] θηλ. κοπρίτισσα [koprítisa] στη σημ. 2 : (οικ.) 1. χαρακτηρισμός αδέσποτου σκύλου που δεν είναι ράτσας• κοπρόσκυλο. 2. (μτφ.) υβριστικός χαρακτηρισμός ανθρώπου τεμπέλη, αργόσχολου και χαραμοφάη.
κοπριά η [kopriá] : 1. τα περιττώματα ορισμένων ζώων τα οποία συνήθ. χρησιμοποιούνται για λίπανση των φυτών. ΠAΡ Όμοιος τον όμοιο και η ~ στα λάχανα, για κακές συναναστροφές. 2. (μτφ., προφ.) υβριστικός χαρακτηρισμός ανθρώπου νωθρού, αργόσχολου, τεμπέλη.

Φήμες λένε ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Φώτης Μαυρομάτης τρόμαξε τόσο πολύ από την δύναμη και την αποφασιστικότητα των κατοίκων που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην κορφή ξύδι, με αποτέλεσμα τα κόπρανα του να μετατρέψουν το δημοτικό μέγαρο σε ένα σύγχρονο κόπρο του Αυγείου.

Λέγετε μάλιστα ότι δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι ο απλός κόσμος μπορεί τελικά να αντιστέκεται στην όποια αυθαιρεσία επιπολαιότητα και αυταρχικότητα των υφισταμένων της εξουσίας και ναρκωμένος- ζαλισμένος καθώς ήταν από το μεθάνιο και τις άλλες οσμές που εξέπεμπε η κόπρος του, αυτοαναγορεύθηκε σε ένα σύγχρονο Ηρακλή που θα επιτελέσει τον άθλο του καθαρισμού του δημαρχείου από την κόπρο του.

Φημολογείται ότι η ζάλη τού ήταν τέτοιου βαθμού που μόλις άνοιξαν τις πόρτες ίσως και τα παράθυρα της αίθουσας του Δημοτικού συμβουλίου θεώρησε ότι η πρόσβαση στην αίθουσα είναι ελεύθερη παρόλο που η αστυνομία απαγόρευε με νύχια και με δόντια την είσοδο στους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή ΧΥΤΑ και ήθελαν να παραβρεθούν στο συμβούλιο. Η ελεύθερη διακίνηση των μικροβίων και των οσμών του αντιδημάρχου στο δημαρχείο είναι η νέα μορφή της Δημοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλλουν όσοι έχουν μολυνθεί από την κόπρο του.
Στα καφενεία λένε ότι η εφημερίδα «Κυκλαδική» πιστή αρωγός και χορηγός της προσπάθειας αυτής αναπαρήγαγε εγγράφως όσα της υπέδειξε ο εν λόγω αντιδήμαρχος, επιβεβαιώνοντας το παράδειγμα του λεξικού που γράφουμε παραπάνω «Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα, για κακές συναναστροφές».