Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ


Μετά την χτεσινή κατάληψη του δημαρχείου Νάξου που διήρκησε από τις 6.30 μέχρι τις 11 το βράδι και ματαιώθηκε το δημοτικό συμβούλιο που θα ενέκρινε τις απαλλοτριώσεις γης στην κορφή Ξύδη όπου σχεδιάζεται να γίνει ο ΧΥΤΑ, ο δήμος Νάξου με μεθοδεύσεις που θα ζήλευε και η Χούντα, οργάνωσε μυστικά και ύπουλα μια νέα συνεδρίαση σήμερα το πρωί κατά τις 10.
Έτσι η συγκέντρωση που είχε καλεστεί για τις 11 το πρωί από την Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση καθώς και από την Κατάληψη του δημαρχείου, ουσιαστικά μεταφέρθηκε μπροστά στο δημαρχείο, όχι μόνο για να καταγγείλει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αλλά και ενάντια στο τοπικό πραξικόπημα του δήμου ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ) ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΥΣΙΔΕΣ για να εμποδίσουν τον κόσμο να μπει μέσα.
Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο δημαρχείο και την πρώτη φορά ξηλώθηκε το ένα φύλλο της πόρτας. Τη δεύτερη φορά έγινε ακόμα πιο μαζικό ντου αλλά στάθηκε αδύνατο να σπάσουμε την πόρτα που προστάτευαν οι μπάτσοι με τα κορμιά τους.
Φωνάχτηκαν συνθήματα όπως

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ
ΣΚΥΛΙΑ ΦΥΛΑΤΕ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ
Και άλλα αντιμπατσικά, ίσως για πρώτη φορά στη Νάξο.

Η αλαζονεία της τοπικής εξουσίας εκδηλώθηκε από χτες το βράδι κατά τη διάρκεια της κατάληψης όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχοι συμπεριφέρονταν σαν τσιφλικάδες που τους αμφισβητείται η ιδιοκτησία. Η αλήθεια είναι ότι η κατάληψη του δημαρχείου τους αιφνιδίασε και σήμερα ήθελαν να πάρουν τη ρεβάνς. Ας μην αναζητάμε λοιπόν μόνο τους εχθρούς στο κοινοβούλιο και τα υπουργεία ή μόνο στους τραπεζίτες και τους τροϊκανούς.

Μετά από δυόμιση ώρες αποκλεισμού του δημαρχείου και αφού οι σύμβουλοι βγήκαν όπως όπως από παραπόρτι του μεγάρου, οι διαδηλωτές πραγματοποιήσαμε πορεία προς την πλατεία Μανδηλαρά.
Στη διάρκεια της πορείας όπου συναντήσαμε δυο δημοτικούς συμβούλους ο κόσμος τους έκραξε δεόντως και στο τέλος στην πλατεία κατέβηκε η σημαία του δήμου από έναν ιστό που υπάρχει εκεί και αναρτήθηκε μια μαύρη σημαία.

Εκφράζουμε την θερμή αλληλεγγύη μας στους ηρωικούς συντρόφους και συντρόφισσες που δίνουν μάχες στους δρόμους της Αθήνας μέσα στα χημικά, όπου σήμερα ψηφίστηκε από τους πλιατσικολόγους του κοινοβουλίου το μεσοπρόθεσμο. Η βιαιότητα της καταστολής με ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και χημικό πόλεμο δείχνει την αντικοινωνική φύση του κράτους και την αγριότητά τους απέναντι σε αυτούς που δεν υποτάσσονται στα εξοντωτικά του σχέδια.

ΑΠΟΨΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΣΤΙΣ 9.00μμ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ήρθε η ώρα για μια δυναμική ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Υ.Γ. Φωτογραφίες από την ώρα του ντου δεν έχουμε, ποιος να τραβήξει εκείνη τη στιγμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: