Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Για την εκδήλωση της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Νάξου για τους μετανάστες την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011


Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βίντεο «Είμαστε Όλοι Μετανάστες» που φτιάχτηκε από το «Συντονιστικό Δυτικής Ελλάδας για τους Μετανάστες» και περιέχει συνεντεύξεις μεταναστών οι οποίες περιγράφουν τις άθλιες συνθήκες στις οποίες έχουν καταδικαστεί να ζουν και να εργάζονται καθώς και τα μοιραία πολλές αποτελέσματα που έχουν οι «συναντήσεις» τους με τους μηχανισμούς καταστολής.
Το επόμενο βίντεο ήταν ένα ρεπορτάζ της Νορβηγικής τηλεόρασης γύρω από το ρατσισμό και το φασισμό που αναπτύσσεται σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπως είναι η πλατεία Αττικής. Στη «Μάχη της Πλατείας Αττικής» όπως τιτλοφορείται παρελαύνουν τα γνωστά ασπόνδυλα που παριστάνουν τους κατοίκους σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους φύρερ τους.
Το τρίτο βιντεάκι είναι μια γερμανική μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Λαθρεπιβάτης» που δείχνει τη ρατσιστική φλυαρία που αναπτύχθηκε στη Γερμανία και την οποία βλέπουμε σήμερα και εδώ. Η ταινία έχει μια απροσδόκητα χιουμοριστική κατάληξη.
Στη συζήτηση συμμετείχαν οι 40 περίπου παρευρισκόμενοι διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στο επαίσχυντο τείχος του Έβρου καθώς και την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες με αιχμή αυτή την περίοδο τους 300 απεργούς πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: