Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στον Αυτοδιαχειριζόμενο Χώρο «Αντιμάμαλο» η “Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση” συζήτησε γύρω από το ζήτημα της συνένωσης των σχολείων στα χωριά της Νάξου στην εποχή του Καλλικράτη που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους κατοίκους των πιο μειονεκτικών χωριών πάνω στο νησί.

Επίσης οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στο ζήτημα της εμπορευματοποίησης της υγείας που βλέπουμε όλοι στο Νοσοκομείο Νάξου, όπου όχι μόνο έχει υποβαθμιστεί η περίθαλψη αλλά ακόμα και για την πιο  απλή ιατρική πράξη όπως η συνταγογράφηση ακόμα και των χρόνιων ασθενών απαιτούν 5 ευρώ.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η νέα αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη τη μετακίνησή μας, ενώ οι επιπτώσεις της στον τουρισμό θα φέρει αρνητικές συνέπειες σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως η κοινωνία μαστίζεται από τη φτώχεια, και τέλος, θα ωθήσει την άνοδο των τιμών σε πλήθος αγαθά που μεταφέρονται με τα καράβια.

Επειδή τα τρία αυτά ζητήματα αφενός είναι πολύ σημαντικά και επηρεάζουν πρώτιστα τη ζωή όλων των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων στη Νάξο, αφετέρου συνθέτουν τη μορφή που παίρνει η επίθεση του καπιταλισμού ενάντια στην τοπική κοινωνία, και ενόψει της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας στις 23 Φλεβάρη συμφωνήσαμε να ξανασυναντηθούμε την Παρασκευή 11 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στο «Αντιμάμαλο» στην οδό Παπαβασιλείου.

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους και όλες, όσοι/ες ενδιαφέρονται να αντιδράσουμε ενάντια στα μέτρα που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση να συμμετέχουν στη διαδικασία για να οργανώσουμε τη δράση μας ώστε να ακουστεί η φωνή μας δυνατά και αποφασιστικά.

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: