Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η απόφαση του ΣτΕ για το χαράτσι

Αντισυνταγματική έκρινε το ΣΤΕ την διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι για τα σπίτια. Αντίθετα, προκειμένου να ισορροπήσει τα πράγματα, και την λαϊκή οργή και την διάσωση του συστήματος  από την άλλη, έκρινε Συνταγματικό το χαράτσι, εφόσον όμως είναι προσωρινό, δηλ. για δύο χρόνια. Εάν επιχειρηθεί με νόμο η μονιμότητα, τότε επιφυλάσσεται να απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση του για το θέμα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν νέες  προσφυγές.
Είναι αυταπόδεικτο ότι η άρνηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να πληρώσουν και η οργάνωση της αντίστασης στα χαράτσια συνέβαλε τα μέγιστα σε μια απόφαση όμως προσωρινού κατευνασμού της λαϊκής οργής, εν όψει βεβαίως και των επερχόμενων εκλογών. Τα χαράτσια όμως παραμένουν.
Ταυτόχρονα η επιβολή μέσω της φορολογίας και των μνημονιακών «αντικειμενικών κριτήριων» νέων φοροχαρατσιών μαζί με τα χαράτσια «αλληλεγγύης» του 2012 που έρχονται προετοιμάζουν ένα εκρηκτικό κλίμα που τρομάζει το εγχώριο πολιτικό και διοικητικό προσωπικό.
Προσπάθησαν να εκτονώσουν λοιπόν τις αντιδράσεις προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για να επανεξετάσουν τους σχεδιασμούς επιβολής των πολιτικών τους.
Δεν εφησυχάζουμε, δεν καταθέτουμε τα όπλα! Συνεχίζουμε την αντίσταση με οργάνωση από τα κάτω, αλληλέγγυοι  και συντονισμένοι στην κατεύθυνση της ανατροπής τους. Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

www.denplirono.info

Δεν υπάρχουν σχόλια: