Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΝΟ


Το παραπάνω πανό τοποθετήθηκε εκεί στις 26.10. Στις 27 ήταν άφαντο.
Σήμερα η κυβέρνηση ανακοινώνει με διθυράμβους(!!!) την πτώχευση της χώρας, δηλαδή την επιδείνωση μιας περιόδου άγριας λιτότητας, εξαφάνισης των μισθών και των συντάξεων, κατάρρευσης των κοινωνικών παροχών, εκποίησης του φυσικού πλούτου. Μια νέα μακριά περίοδος εγκαινιάζεται όπου η φτώχεια, η εξαθλίωση και ο εξανδραποδισμός ολόκληρης της κοινωνίας θα αποτελούν καθημερινή συνθήκη.
Στον ελλαδικό χώρο αυτές τις μέρες οι παρελάσεις έχουν μετατραπεί σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους πολιτικούς και τις πολιτικές λεηλασίας που έχει εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αγωνίας για το αύριο και κοινωνικής αναταραχής, ο δήμος Νάξου εν όψει της παρέλασης αποφάσισε να κατεβάσει όλα τα πολιτικά πανό είτε διαμαρτυρίας για τη συνολική κατάσταση είτε για την κατάντια της περίθαλψης είτε αλληλεγγύης σε φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές, τα οποία είχαν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.
Μετά και από την ανάρτηση πολλών πανό με πολιτικό περιεχόμενο ακόμα και στα γήπεδα, φαίνεται ότι οι αρχές, τόσο οι τοπικές όσο και οι κεντρικές, έχουν θορυβηθεί ιδιαιτέρως από την εξάπλωση ενός κύματος αντίστασης που συμπαρασύρει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Είναι μάλιστα αστείο ότι ο δήμος Νάξου επιδόθηκε στον «εξωραϊσμό» της Χώρας με την αποκαθήλωση μόνο των πολιτικών πανό, ενώ, κατά πώς φαίνεται, τα διαφημιστικά μπάνερ αναβαθμίζουν την αισθητική της πόλης.
Πάντως να τους διαβεβαιώσουμε, σε περίπτωση που δεν το έχουν αντιληφτεί, ότι η Νάξος δεν εξαιρείται από την βαρβαρότητα των μέτρων αλλά ούτε κι από την ανάπτυξη κινηματικών διαδικασιών αντίστασης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: