Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011


Σήμερα στη Νάξο έγινε συγκέντρωση στην Πλατεία Μανδηλαρά και έγινε πορεία 150 ατόμων με αρκετό παλμό.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση που υπάρχει εδώ και 14 μήνες είχε καλέσει στην πλατεία Μανδηλαρά στις 11.00 το πρωί, κάτι που είχε συμφωνηθεί στην εκδήλωση της 3ης Ιούνη όπου είχε προβληθεί η ταινία "Το Δόγμα του Σοκ". Τις επόμενες μέρες κάλεσε και το ΠΑΜΕ στην ίδια πλατεία όπως κάνει συνήθως. Σήμερα το πρωί κατά τις 10 και μετά από αντεγκλήσεις με μέλη της γραμματείας του ΠΑΜΕ, τελικά στήθηκαν δυο μικροφωνικές. Το ΠΑΜΕ στο γνωστό σεχταριστικό του τροπάρι επιδίωξε να μετατρέψει τη συγκέντρωση σε δική του εκδήλωση αλλά χάρη στην αποφασιστικότητα των συντρόφων αυτό δεν πέρασε. Τουλάχιστον πρυτάνευσε η ψυχραιμία και τελικά όταν διαβάζονταν κείμενα της Συνέλευσης, το ΠΑΜΕ δεν κάλυπτε με το δικό του πρόγραμμα. Ως γνωστόν άλλωστε στις απεργίες το ΠΑΜΕ κάνει εκδηλώσεις με πρόγραμμα.
Μετά από καμιά ώρα ξεκίνησε η διαδήλωση που διέσχισε την πόλη με κατάληξη το Κέντρο Υγείας Νάξου. Στο μπλοκ της Συνέλευσης συμμετείχαν περί τα 50 άτομα που φωνάζαμε συνθήματα και μοιράζαμε τρικάκια και προκηρύξεις ενώ μπροστά από το πανό μας υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που δεν εντάσσονται στο ΠΑΜΕ.
Η συγκέτρωση στην πλατεία. Στο αχανές της πλατείας δυστυχώς το πλήθος φαίνεται λιγότερο από την πραγματικότητα


Η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση επίσης χτες Τρίτη έκανε προβολή με βιντεάκια στην πλατεία Μανδηλαρά με θέμα την καπιταλιστική κρίση και τις επιθέσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο σε πολιτικούς και γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Συμμετείχαν περί τα 80-100 άτομα και έγινε συζήτηση για τη σημερινή απεργία αλλά και γενικότερες τοποθετήσεις για την κρίση του συστήματος.
Από την εκδήλωση χτες το βράδι

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω σημαιες του ΠΑΜΕ και μαυροκοκκινες στο μπλοκ, η με γελουν τα ματια μου;

Ανώνυμος είπε...

Οι μαυροκόκκινες που βλέπεις, κάτι που ενόχλησε κάποιους του παμε, είναι από το μπλόκ της "ανοιχτής συνέλευσης ενάντια στη κρίση". Ακριβώς μπροστά μας ήταν το μπλοκ του παμε με τις σημαίες τους. Και ναι, δε σε γελούν τα μάτια σου η πορεία ήταν μία και τα δύο μπλοκ φώναζαν τα συνθήματά τους.

Ανώνυμος είπε...

Η ανοιχτη συνελευση συγκαλειται τακτικα;
(και μεσα στο καλοκαιρι;)
Και που;

Ανώνυμος είπε...

Όποτε συνεδριάζει η ανοιχτή συνέλευση υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα και δημοσιοποιείται τόσο στο blog της αυτόνομης πρωτοβουλίας, όσο και στα τοπικά ΜΜΕ.
Συνήθως στον πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο "Αντιμάμαλο".

Ανώνυμος είπε...

Όποτε γίνεται συνέλευση της Ανοιχτής δημοσιοποιείται μέσα από το blog της Αυτόνομης και του Fraxios και όποτε προλαβαίνουμε βγάζουμε και αφισάκι που το κολλάμε σίγουρα στην πόρτα του "Αντιμάμαλου" στην Παπαβασιλείου και σε άλλα σημεία της Πόλης. Στα τοπικά μμε στέλνουμε ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Οκ.
Θενκς.