Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΡΑΤΕΑ: Συγκρούσεις των κατοίκων με τα ΜΑΤ για το ΧΥΤΑ. Έκκληση για άμεση βοήθεια και κινητοποίηση των πολιτών. Δελτίο Τύπου Επιτροπής Αγώνα Γραμματικού -Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ.


Αναδημοσίευση από: http://antixyta.blogspot.com/ καθώς επίσης ενημέρωση και στο indymedia από όπου και η φωτογραφία

Μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έχουν αποκλείσει τη Λεωφόρο Λαυρίου.
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση από νωρίς το πρωί στην περιοχή του Οβριόκαστρου Κερατέας, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή ΧΥΤΑ, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου.
ΜΑΤ και μπουλντόζες ιδιωτικής εταιρείας έχουν μπεί και έχουν καταλάβει παράνομα ιδιωτικές περιουσίες (αγροκτήματα).
Εκατοντάδες
κάτοικοι της περιοχής που από τα ξημερώματα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην είσοδο του ΧΥΤΑ και αντιδρούν στην κατασκευή του, συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται επί τόπου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απώθησαν τους κατοίκους
Οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής είναι στις επάλξεις. Οι αρμόδιοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Δημοτική Αρχή και τους πολίτες.
 Μεταβατική περίοδος είναι, Σάββατο πρωί είναι, κακοκαιρία έχει, θα περάσουν εύκολα σκέφτηκαν. Δεν κατάλαβαν ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι υπόθεση του Δημάρχου μόνο, είναι του λαού, δεν κατάλαβαν ότι ο λαός της Κερατέας ήταν είναι και θα είναι σε ετοιμότητα, δεν κατάλαβαν ότι θα βρουν μπροστά τους ένα μέτωπο ενάντια στους ΧΥΤΑ τους.

Κάθε ελεύθερος πολίτης πρέπει να αντιδράσει.Δεν είναι υπόθεση μόνο της Κερατέας, αλλά όλης της Αττικής.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ (ΜΑΤ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΛΠ.), ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΛΛΩΤΡΙΩΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2009 ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ" ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΟ, ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΡΟΠΟ
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.

ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΘΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ-ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ.



ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
 

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Επέμβαση των ματ χωρίς παρουσία εισαγγελέα. 10 κλούβες ματ έχουν φτάσει στο χώρο του Οβριοκάστρου . Κρατούν το Δήμαρχο παράνομα . Τα μηχανήματα παραμένουν επίσης παράνομα σε αρχαιολογικό χώρο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΧΗΣ ( 1 )
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΕΠΕΣΕ!!!!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ.....

ΜΑΤ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!!!!

 
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ..
Φίλες και φίλοι μετά από ένα μήνα μακριά από το ιστολόγιο, είμαστε πάλι εδώ. Αυτό το μήνα παρακολουθήσαμε, από κοντά, τις εξελίξεις, τόσο σε τοπικό επίπεδο, μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών, όσο και το τι γίνεται γύρω μας, στην χώρα μας, με τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για όλους μας.
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για όλα αυτά, αλλά θα περιοριστούμε στο θέμα μας που είναι το Οβριόκαστρο και η επιμονή των αρχών να γίνει η χωματερή.
Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες του τι γίνεται με τα απορρίμματα στους δρόμους του λεκανοπεδίου, ιδιαίτερα στους δήμους Αθηναίων και Πειραιώς. Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ απολύθηκαν και αμέσως στους δρόμους το χάος. Βουνά από σκουπίδια και όλοι να κατηγορούν τους άλλους. Η μεγάλη αλήθεια όμως δεν ειπώθηκε από κανέναν. Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι η καθυστέρηση των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ έργων σε Γραμματικό και Κερατέα, αλλά ο τρόπος που οι συμπολίτες μας στο λεκανοπέδιο και οι τοπικοί τους άρχοντες αντιμετωπίζουν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τους: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ !!!
Και όταν δεν έχουν που να τα πάνε τα πετάνε έξω από τα σπίτια τους. Αν όλοι οι δήμοι έκαναν πράξη τα τρία πράγματα που ζητούν οι ευρωπαϊκές οδηγίες, δεν θα είχαμε τέτοιου είδους φαινόμενα, ούτε θα ψάχναμε άλλες περιοχές να καταστρέψουμε.
1. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
2. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
3. ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
Τα ΜΜΕ καλύπτουν καθημερινά το θέμα και για όσους δε γνώριζαν το τι συμβαίνει στη Φυλή, οι εικόνες είναι πλέον γνωστές σε όλους. Βουνά από σκουπίδια, δυσοσμία, γλαροί, μπουλντόζες που εφαρμόζουν το σύγχρονο τρόπο διαχείρισης, την ταφή-θάψιμο και τους Ρομά με άλλους ρακοσυλλέκτες να ψάχνουν, με κίνδυνο τις ζωής τους και με κίνδυνο της ζωής των υπαλλήλων του ΧΥΤΑ, για πολύτιμα υλικά μέσα στα τεράστια βουνά των σκουπιδιών.
Πέραν του ότι το θέμα είναι επίκαιρο, λόγω του προβλήματος με την απόλυση των συμβασιούχων στον ΧΥΤΑ Φυλής, τα ΜΜΕ, διαχρονικά, ασχολούνται με το θέμα κατά περιόδους, ειδικότερα όταν επίκειται η εγκατάσταση του εργολάβου, με τη βοήθεια των ΜΑΤ, στις περιοχές που αντιδρούν. Το ίδιο συμβαίνει και τις τελευταίες ημέρες. Με μπροστάρη το νέο περιφερειάρχη κ. Σγουρό, έχουν αρχίσει το ίδιο παραμύθι με τα ίδια ηλίθια επιχειρήματα:
-Θα γίνουμε Νάπολη (ακούγεται από το 2006 και ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει)
-Θα χάσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια (12.600.000 ευρώ περίπου για την Κερατέα, την ίδια στιγμή που από την απεργία των τελωνιακών κάθε ημέρα και μόνο από τα κοντέϊνερ στο λιμάνι του Πειραιά το κράτος έχανε 20.000.000 ευρώ)
-Θα δεχθούμε πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές (γιατί δε δέχονται τα απορρίμματα του δήμου Κερατέας στο νόμιμο χώρο, ενώ εμείς θέλουμε να κλείσουμε το ΧΑΔΑ κι ενώ εφαρμόζουμε προγράμματα ανακύκλωσης και διαθέτουμε αδειοδοτημένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που λειτουργεί εντός του βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας;) και άλλα πολλά.
Η αλήθεια είναι πως η περίοδος που διανύουμε είναι επικίνδυνη και μια επικείμενη επέμβαση είναι πολύ πιθανή. Βλέπετε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει άλλα σημαντικά θέματα να ασχοληθεί και στέλνει το ελικόπτερο της αστυνομίας να κάνει πτήσεις πάνω από το Οβριόκαστρο, σπαταλώντας τα χρήματα των πολιτών σε ανούσιες πτήσεις και τα παιδιά της ασφάλειας να φτάνουν μέχρι εκεί που μπορούν και καλά κάνουν και σταματούν εκεί που πρέπει γιατί πιο πάνω υπάρχει πρόβλημα και το ξέρουν.
Ίσως να πιστεύουν πως με την αλλαγή της δημοτικής αρχής να υπάρχει χαλάρωση. Μάλλον δεν κατάλαβαν καλά το μήνυμα των εκλογών. Ας τους το εξηγήσουμε. Την πρώτη Κυριακή οι πολίτες της Λαυρεωτικής ψήφισαν ο καθένας για τους δικούς τους λόγους. Τη δεύτερη Κυριακή οι πολίτες της Λαυρεωτικής ψήφισαν ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, με πρώτους του νέους «άρχοντες του τόπου» αλλά και τους «φίλους μας» στα κυβερνητικά κλιμάκια και την αστυνομία. Ο αγώνας αυτός αν έχει ένα όνομα αυτό δεν είναι ούτε Λεβαντής ούτε Ιατρού. Έχει τα ονόματα όλων των πολιτών της Κερατέας, όλων των πολιτών της Λαυρεωτικής.
Τώρα είμαστε πολύ περισσότεροι.Σας περιμένουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: