Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Για την εκδήλωση της Α.Π.Ν. στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο "Αντιμάμαλο"

Το μπαρ του νέου στεκιού και τμήμα της αυλής
Στην εκδήλωση για τον Δεκέμβρη προβλήθηκε βίντεο της Αναρχικής Συλλογικότητας "Κύκλος της Φωτιάς" για την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Με το ταινιάκι των συντρόφων ξαναζωντάνεψε το κλίμα εκείνης της εποχής καθώς και το ογκωδέστατο και δυναμικό επιθετικό κίνημα, καθώς επίσης και η πτυχή της αλληλεγγύης στους φυλακισμένους των εξεγερσιακών γεγονότων που συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι ενός κινήματος το οποίο δεν εγκαταλείπει τους αιχμαλώτους του στα χέρια της καταστολής.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, κατοχυρώθηκε η άποψη ότι η καταστολή είναι βασικός πυλώνας της αναδιάρθρωσης του καπιταλισμού στην παρούσα κατάσταση, εξίσου σημαντικός με την επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στο οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο.
Οι παρευρισκόμενοι-ες συμφώνησαν επίσης, ότι είναι αναγκαία η αντίσταση στον ορυμαγδό των μέτρων και των νομοθετημάτων που λεηλατούν ακόμα πιο άγρια τη ζωή μας και αποφασίστηκε η συνέχιση της δραστηριότητας της "Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην Κρίση" με πρώτο σταθμό τη γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη.
Ο φωτογράφος της εκδήλωσης απορροφήθηκε από τη συζήτηση και δεν πήρε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της προσέλευσης...


...ούτε κατά τη διάρκεια της προβολής. Θα βελτιωθούμε, η πρώτη μας εκδλήλωση ήταν άλλωστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: