Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ATHENS INDYMEDIA, ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 98FM ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ 100,1

Για μας στην επαρχία που βρισκόμαστε μακριά από τα μητροπολιτικά κέντρα των εξελίξεων, και ειδικά σε νησιωτικές περιοχές όπου η συγκοινωνία είναι δύσκολη και ακριβή, η ύπαρξη δικτύων αντιπληροφόρησης και δομών αυτοοργανωμένης έκφρασης έχει ιδιαίτερη σημασία. Ειδικά ένα διαδραστικό μέσο όπως το indymedia, το οποίο φιλοξενεί και προβάλλει εκδηλώσεις από όλη την επικράτεια, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, μας έδωσε πολλές φορές την ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε τη δράση μας και πέρα από τα όρια του νησιού, εύκολα και αδιαμεσολάβητα. Μας επέτρεψε και μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στη διαδικασία ζύμωσης και παράθεσης απόψεων και σκέψεων, αλλά κυρίως μας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε άποψη και εκτίμηση για τα γεγονότα και να έχουμε πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα. Αυτή ακριβώς η απουσία διαμεσολάβησης και η παράθεση των γεγονότων από τους ίδιους τους αγωνιστές καθιστούν τα κινηματικά μέσα, όχι μόνο αξιόπιστα αλλά, κυρίως, ανταγωνιστικά προς τον χειραγωγικό, συσκοτιστικό και αποπροσανατολιστικό ρόλο των μεγαλοκαναλιών που οδηγούν στην αποχαύνωση με την άθλια προπαγάνδα και τη στρεψοδικία.
Η φίμωση του indymedia και των ραδιοφώνων ανατρεπτικής έκφρασης 98fm και Ράδιο Ένταση 100.1, έρχεται να προστεθεί στις κατασταλτικές επιθέσεις που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα οι αυτοοργανωμένοι χώροι και οι καταλήψεις από τους πραιτωριανούς του Δένδια και το φασιστικό παρακράτος, το οποίο εκκολάπτεται στον κόρφο του συστήματος. Η ένταση της καταστολής, η στοχοποίηση και η απόπειρα εξουδετέρωσης των κοινωνικών και ταξικών αντιπάλων, είτε πρόκειται για απεργούς, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες, κρατούμενους ή τοπικές κοινωνίες που αντιστέκονται, είτε για πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος, αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο στην ακροδεξιά ατζέντα της κυβερνητικής τρόικας.
Μιλάμε πια για ένα καθεστώς που επιτίθεται με λύσσα σε ολόκληρη την κοινωνία, που επιβάλλει το νόμο της σιωπής για να εφαρμόσει τα πιο βάρβαρα και άδικα οικονομικά μέτρα, την πιο άγρια εκμετάλλευση που έχει γνωρίσει ο τόπος, μόνο και μόνο για να πλιατσικολογήσει ανενόχλητα πάνω στο κοινωνικό σώμα, για ένα καθεστώς φασιστικό και σαν τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Αλληλεγγύη στις αυτοοργανωμένες δομές αντίστασης και αντιπληροφόρησης  

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου
18 Απριλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: