Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ VILLA AMALIAS

Η καταστολή δεν κάμπτει τους αγωνιστές  
 
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ας πράξουμε αναλόγως. Ένας εσμός πολιτικών λακέδων του ντόπιου και υπερεθνικού κεφάλαιου, αποτελούμενος από φασισταριά, κλεφτρόνια και λαμόγια κάθε είδους, από την άκρα δεξιά μέχρι και τη λεγόμενη δημοκρατική αριστερά – συνεπικουρούμενοι από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τις παρακρατικές συμμορίες-, επιδίδονται ασύστολα στην καταλήστευση, καταδυνάστευση και την τρομοκράτηση του λαού. Για την απρόσκοπτη επιτυχία των σχεδιασμών τους έχουν επιβάλλει ένα Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης το οποίο δεν είναι παρά πολιτική δικτατορία συγκαλυμμένη με τα ράκη του κοινοβουλευτικού μανδύα. Το χρεοκοπημένο πολιτικοοικονομικό σύστημα, προκειμένου να διαιωνίσει την άθλια ύπαρξή του ή να λάβει έστω παράταση χρόνου μπροστά στην προϊούσα αποσύνθεσή του, θέλει να επιβάλει τη σιωπή και την υποταγή των πληβειακών στρωμάτων της κοινωνίας είτε με την χειραγώγηση και τον πειθαναγκασμό της προπαγάνδας των ΜΜΕ είτε με την ωμή βία και την τρομοκρατία που ασκούν πάνω στους αντιστεκόμενους ανθρώπους οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι παρακρατικές συμμορίες.

Ολόκληρη η πρόσφατη περίοδος, από την υπαγωγή της χώρας σε υπερεθνικό πολιτικό και οικονομικό έλεγχο, σημαδεύεται από συνεχείς και ανηλεείς επιθέσεις κατά των κατώτερων στρωμάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα εκείνων των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών κομματιών που αντιστέκονται ορθώνοντας φραγμό στην ανάδυση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Κορυφαίες εκφράσεις αυτών των επιθέσεων σε βάρος των πιο αδύναμων ή και αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας ήταν η βίαιη διάλυση της πολύμηνης απεργίας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, η διάλυση από τα ΜΑΤ συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων με βαρύτατους τραυματισμούς και εκατοντάδες συλλήψεις, το ανθρωποκυνηγητό χιλιάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά με την κατ΄ ευφημισμόν «επιχείρηση Ξένιος Ζευς», η καταστολή κινητοποιήσεων στις γειτονιές όπως στου Ζωγράφου και τοπικών αντιστάσεων ενάντια στη λεηλασία της φύσης όπως στη ΒΑ Χαλκιδική, η καταστολή αντιφασιστικών κινητοποιήσεων και ο βασανισμός αντιφασιστών αγωνιστών στη ΓΑΔΑ, τα χτυπήματα από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τις παρακρατικές συμμορίες σε βάρος των καταλήψεων και των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων αγώνα, όπως στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, τηςν Κάταληψη Δέλτα, τη Βίλλα Αμαλίας, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ, το αυτοδιαχειριζόμενο στεκι Xanadu στην Ξάνθη, τον ραδιοσταθμό αντιπληροφόρησης 98FM .

Αυτή η γενικευμένη κατασταλτική επίθεση συνοδεύεται και από μια γενικευμένη ιδεολογική προπαγάνδα που θέλει να ενοχοποιήσει ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα τα πιο εξαθλιωμένα ή και αντιστεκόμενα κομμάτια της για την χρεοκοπία του πολιτικοοικονομικού συστήματος. Σκοπός της είναι η κατασυκοφάντηση και η απομόνωση των αδύναμων και των αντιστεκόμενων έτσι ώστε να δικαιολογούνται οι επιθέσεις εναντίον τους. Πολύ πρόσφατα, με τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης Villa Amalias, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ολόκληρης εκστρατείας λασπολογίας και κατασυκοφάντησης των καταλήψεων προκειμένου να απομονωθούν, να απαξιωθούν και να κατασταλούν όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα. Γι αυτό οι δόλιοι, άνομοι και καταεξευτελισμένοι παγκοίνως πολιτικοί που κυβερνούν μαζί με τους λακέδες τους στα ΜΜΕ  προσπάθησαν να εμφανίσουν ως εστίες «ανομίας» τις καταλήψεις οι οποίες, για όποιον άνθρωπο έχει στοιχειώδη γνώση του τι είναι πραγματικά και δεν ενημερώνεται από τον Πρετεντέρη και τα στημένα δελτία ειδήσεων, γνωρίζει ότι είναι εστίες αυτοστέγασης, συλλογικής ζωής, πολιτικών κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αγώνων.

Όλη αυτή όμως η προσπάθεια για να τσακίσουν με τη βία, το φόβο και το ψέμα τις εστίες αγώνα που αποτελούν οι καταλήψεις, απέτυχε οικτρά. Χιλιάδες άνθρωποι συσπειρώθηκαν, εξαιτίας της καταστολής της Villa Amalias, γύρω από τις καταλήψεις με πλήθος εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων οι οποίες συνεχίζονται και κλιμακώνονται. Επιπλέον η ανακατάληψη της φρουρούμενης από τα ΜΑΤ Villa Amalias σήμερα το πρωί στις 7.30 η ώρα από δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, καταξευτέλισε την κρατική καταστολή. Τα αδέρφια μας που ανακατέλαβαν τη Villa Amalias και κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, που αποτελεί αριστερό πολιτικό δεκανίκι της φασιστικής κυβέρνησης, έστειλαν ηχηρά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις: στο κράτος ότι ματαιοπονεί αν ελπίζει ότι θα υποτάξει τις κοινωνικές αντιστάσεις και σε όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους ότι τίποτα δεν είναι μη αντιμετωπίσιμο εκεί που υπάρχει το δίκιο και η βούληση του αγώνα και ο εχθρός όσο ισχυρός, και αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς οι πληβείοι της κοινωνίας και οι αγωνιζόμενοι από τα κάτω έχουμε το δίκιο και θα νικήσουμε τους υπερφίαλους, τους άδικους και σοβαροφανείς μεγαλοσχήμονες τσαρλατάνους που λεηλατούν και τυραννούν τις ζωές μας. Ό,τι και να κάνουν ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς είμαστε το μέλλον.

  • ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ, ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΜΑΖΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ
  • ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ. ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ! Η VILLA AMALIAS ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  •  ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΤΗΣ VILLA AMALIAS ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
 Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αγώνα, το Σάββατο 12 Γενάρη, 12 μ.μ, στα Προπύλαια

 Σύντροφοι-ισσες από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Δεν υπάρχουν σχόλια: