Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Εισβολή μπάτσων και εκκένωση της κατάληψης Villa Amalia

Σημερα 20/12/2012, στις 7:00 το πρωι αστυνομικες δυναμεις εισεβαλαν στην καταληψη villa amalias. Προσχημα για αυτη την κατασταλτικη επιδειξη δυναμης αποτελεσε "ανωνυμη καταγγελια". 8 συντροφοι κ συντροφισες που βρίσκονταν μεσα στην καταληψη μεταφερθηκαν στη γαδα οπου κ κρατουνται. Αλληλεγγυοι συντροφοι που κατευθυνονταν στην περιοχη προσηχθησαν επισης απο τις μηχανοκινητες δυναμεις καταστολης, οπως επισης προσαγωγες συντροφων κ συντροφισων πραγματοποιηθηκαν κ στο δημαρχειο αθηναιων οπου βρεθηκαν για να παρεμβουν στο δημαρχο της καταστολης Καμινη. Απο την πρωτη στιγμη δεκαδες συντροφοι κ συντροφισες συγκεντρωθηκαμε εξω απο την καταληψη οπου κ βρησκομαστε ως τωρα καλωντας σε αλληλεγγυη.

  • ΔΗΜΑΡΧΟΙ Κ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ 
ΤΗ VILLA AMALIAS ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ 
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS ΑΧΑΡΝΩΝ Κ ΧΕΥΔΕΝ

Το blog παραθέτει κάλεσμα αλληλεγγύης για σήμερα και αποσπάσματα από κείμενα της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 για την αλληλεγγύη  στη Villa Amalia. 
Παρεμβάσεις αλληλεγγύης γίνονται σήμερα κιόλας σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης και αλλού, (ας μας συγχωρήσουν οι σύντροφοι που παραλείψαμε)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ!

Σήμερα 20/12, στις 7.00 π.μ. ξεκίνησε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εισβολής με στόχο την κατάληψη Βίλλα Αμαλίας, κατά την οποία έχουν προσαχθεί 8 σύντροφοι και συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα στον χώρο της κατάληψης και 7 ακόμα έξω από το δημαρχείο της Αθήνας έπειτα από παρέμβαση διαμαρτυρίας προς τη δημοτική αρχή.
 Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι αγώνα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής σαν ορατά σημεία αντίστασης του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος, αλλά και σαν ζωτικά κομμάτια των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Και σαν τέτοιους θα τους υπερασπιστούμε συλλογικά, αλληλέγγυα και ανυποχώρητα!
 Όλοι και όλες στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται τώρα
έξω από την Βίλλα Αμαλίας, στην Αχαρνών!
 
ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΙΣΣΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ!
 
Σύντροφοι, συντρόφισσες από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

 
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις!
Κάτω τα χέρια από τη Villa 
Ζούμε σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης του συστήματος και διαρκούς όξυνσης μιας συνολικής επίθεσης των κυρίαρχων πάνω στα πληβειακά και πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όπου υποβαθμίζονται και καταστρέφονται οι όροι ζωής σημαντικών τμημάτων του πληθυσμού, εκδηλώνονται όλο και περισσότερο φαινόμενα απαξίωσης κι απονομιμοποίησης του συστήματος, καθώς και πολλαπλασιασμού των αυθόρμητων ή οργανωμένων πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων από τα κάτω.
Για αυτό και η διαρκώς κλιμακούμενη επίθεση των κυρίαρχων πάνω στα στοιχειώδη δικαιώματα και τους όρους ζωής των από κάτω της κοινωνίας συνοδεύεται από την αντίστοιχη όξυνση και κλιμάκωση της κρατικής και σε αρκετές περιπτώσεις και παρακρατικής καταστολής των αντιστάσεων. Και ιδιαίτερα εκείνων των αντιστάσεων που δεν ελέγχονται και δεν περιορίζονται από τους θεσμούς, τους φορείς και τους παράγοντες του συστήματος, αλλά εκδηλώνονται ακηδεμόνευτα, επιχειρώντας το πέρασμα από την αυθόρμητη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων ανθρώπων στη συνειδητή εξέγερση και την κοινωνική επανάσταση ως μοναδική διεξοδική απάντηση στην κρίση του συστήματος και την επίθεση της άρχουσας τάξης.
   
Οι καταλήψεις και γενικότερα οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι είναι συγκεκριμένο κομμάτι αυτής της συνειδητής και αυτοοργανωμένης αντίστασης, και έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των ευρύτερων κοινωνικών αγώνων τις τελευταίες δεκαετίες.
Για αυτό και οι καταλήψεις βρίσκονταν πάντα στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των παρακρατικών συμμοριών, και ειδικά σήμερα κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους για το χτύπημα και την εξουδετέρωση των αντιστάσεων που ξεπηδούν από τα κάτω.

Γενάρης 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 
Κράτος-ΜΜΕ-παρακρατικοί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

(...) Για την εκκένωση της κατάληψης Δέλτα, ο υπουργός δημόσιας τάξης Δένδιας δήλώσε πως έγινε κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού και πως στέλνει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες κατασταλτικές επιθέσεις σε βάρος καταλήψεων. Μέρος αυτών των σχεδιασμών είναι η δημόσια στοχοποίηση από το κράτος και τους νεοναζιστές λακέδες του, μέσω των ΜΜΕ, των καταλήψεων Βίλα Αμαλίας και Λέλας Καραγιάννη 37 (...), που αποτελούν τους μακροβιότερους κατειλημμένους κοινωνικο-πολιτικούς χώρους αγώνα στο κέντρο της Αθήνας, με 25 χρόνια ζωής. Χώρους που βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο της καταστολής και στους οποίους έχουν σημειωθεί επανειλημμένα επιθέσεις φασιστοειδών (...)
24 Σεπτέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: