Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστική παρέμβαση στη Νάξο



Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αφισσοκόλληση και μοίρασμα προκηρύξεων στη Χώρα από το Κέντρο Υγείας μέχρι το λιμάνι. Η παρέμβαση έκανε αίσθηση μέσα στην τουριστική περίοδο. Το κείμενο που μοιράστηκε ακολουθεί

ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Ο τρόπος ζωής που επιβλήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην ελληνική κοινωνία βασίστηκε στην εξατομίκευση και το προσωπικό βόλεμα. Αποτέλεσμα, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής που συνακόλουθα έφερε το ξεθώριασμα της συλλογική μνήμης. Γι΄αυτό ας ξαναπιάσουμε την ιστορία από το μηδέν: Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι εχθροί της ελευθερίας και ο στόχος τους είναι η εγκαθίδρυση του πιο ολοκληρωτικού κράτους και η συγκρότηση μια κοινωνίας στρατιωτικού τύπου, με απουσία προσωπικών και πολιτικών ελευθεριών, βασισμένη στη βία, στην υποταγή και την υποδούλωση στους ιεραρχικά ανώτερους, δηλαδή στους πιο δυνατούς -προς όφελος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εξουσιαστών.
Οι σημερινοί πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των μαυραγοριτών και των χουντικών, οι παρακρατικοί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δηλητηριάζουν την κοινωνία με το ρατσιστικό τους μίσος και τα φασιστικά και χουντικά τους παραληρήματα παριστάνοντας τους αγανακτισμένους, ενώ είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του συστήματος. Πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα από την πρόσφατη ιστορία.
Οι στενότατοι δεσμοί που ανέπτυξαν μεταξύ τους κεφάλαιο και φασισμός κατά το β΄παγκόσμιο πόλεμο στοιχειοθετήθηκαν λεπτομερώς στις Δίκες της Νυρεμβέργης. Τραπεζίτες όπως ο Σρέντερ, βιομήχανοι όπως ο Κίρντοφ, ο Τίσεν, ο Κρουπ, (της πολεμικής βιομηχανίας Alfried Krupp A.G.), η ηγεσία της I. G. Farben, (εκ των μεγαλυτέρων μονοπωλίων χημικών παγκοσμίως), ο Βόγκλερ, (της United Steel Works) και άλλοι επιφανείς κεφαλαιοκράτες ήταν στενοί συνεργάτες του Χίτλερ και επωφελήθηκαν τόσο από την άγρια εκμετάλλευση των εργατών που επέβαλε το ναζιστικό καθεστώς, όσο από το αιματοκύλισμα του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Σημαντικό ρόλο στήριξης της ναζιστικής Γερμανίας, ακόμα και κατά τη διάρκεια του β’ παγκόσμιου πολέμου, έπαιξαν και τα αμερικανικά μονοπώλια: η Ford, η General Motors, η General Electric, η Standard Oil (η σημερινή Exxon-Mobil), η IBM, η ΙΤΤ (η σημερινή ΑΤ&Τ), η Τράπεζα Chase Manhattan και πολλοί άλλοι, έκαναν τεράστιες επενδύσεις, επωφελούμενοι του «εξαιρετικού» επιχειρηματικού κλίματος που προσέφερε η ναζιστική Γερμανία, αποκομίζοντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.
«Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνισμού) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. των βιομηχάνων!)». Από ομιλία του Γ. Κρουπ, 26/1/ 1934, Ντοκουμέντο D-392, ΠΔΝ
Ο αρχηγός των χρυσαύγουλων Μιχαλολιάκος στους ύμνους προς τη χούντα αποσιωπά ότι οι δικτάτορες πρώτοι έδωσαν θαλασσοδάνεια στους εφοπ-ληστές, ενώ και σήμερα επιχειρηματίες και πολυεθνικές χρηματοδοτούν τα τάγματα εφόδου. Κατά τα λοιπά, οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων πουλάνε εθνικισμό για να συσπειρώσουν στα τάγματα εφόδου που συγκροτούν αυτούς τους οποίους πετάει το σύστημα στη φτώχεια και την ανεργία, προωθώντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Εξάλλου, ο εθνικισμός χρησιμοποιείται για να αποπροσανατολίσει τους εκμεταλλευόμενους από τα κοινωνικά και ταξικά προβλήματα, για να τους διαιρέσει και να τους στρέψει σε φανταστικούς εχθρούς ενώ μαίνεται η άγρια επίθεση από τα αφεντικά: ελληνική κυβέρνηση, τρόικα, δντ, ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο.
Ακούσαμε τον ντόπιο μέντορα των χρυσαύγουλων στη Νάξο να αναφέρει το κεντρικό σύνθημα της συμμορίας του στο ραδιόφωνο: ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ. Κι αναρωτιέται κανείς: Πώς ένας μετανάστης παίρνει θέσεις εργασίας από άνεργους δασκάλους, καθηγητές, νοσηλευτές, γιατρούς, μηχανικούς, λογιστές, μηχανικούς υπολογιστών, τοπογράφους, δημόσιους υπαλλήλους σε εφεδρεία κλπ κλπ. Μήπως φταίνε οι μετανάστες για τις απολύσεις στην ελληνική χαλυβουργία -όπου οι εργάτες απεργούν εδώ και οχτώ μήνες, όταν ο βιομήχανος Μάνεσης τους δήλωσε ότι θα μειώσει μεροκάματα και ώρες εργασίας για να αυξήσει τα υπέρογκα κέρδη του; Και τα χρυσά αυγά, οι προσκυνημένοι που παριστάνουν ότι είναι με το μέρος του αδύναμου έλληνα, πώς αντέδρασαν;  
Μην τολμήσετε να απεργήσετε. Κάντε ό,τι σας ζητάει ο εργοδότης. Αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Η πρόταση της Ελληνικής Χαλυβουργίας προς τους εργαζόμενους (για απολύσεις και περικοπές των μισθών) ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά». Χρυσή Αυγή – Πυρήνας Μαγνησίας -Γενάρης 2012.
Η εγκληματική συμμορία Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι πολέμια του συστήματος, όπως ισχυρίζεται ψευδώς, αλλά είναι το μακρύ χέρι της σαπίλας του. Τα αντικοινωνικά αυτά αποβράσματα επενδύουν πάνω στο φόβο, την ανασφάλεια και την απογοήτευση του κόσμου για να εξαπολύσουν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες. Επιτίθενται πρώτα στο πιο αδύναμο, κατακερματισμένο κομμάτι, λες και πρόκειται να λυθεί έτσι ένα παγκόσμιας διάστασης πρόβλημα. Το κύμα της μετανάστευσης είναι αποτέλεσμα της λεηλασίας των χωρών τους και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχει σκορπίσει την πείνα και τον θάνατο σε μεγάλες περιοχές του πλανήτη, και δεν πρόκειται να ανακοπεί ούτε με στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε με τις επιθέσεις της αγέλης των θρασύδειλων σε μεμονωμένα πρόσωπα.
Εξάλλου και η μαζική μετανάστευση των ελλήνων στο παρελθόν σταμάτησε μόνο όταν βελτιώθηκε το επίπεδο ζωής στη χώρα. Οι ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν οι έλληνες μετανάστες στην ξενιτιά από αντίστοιχους εγκληματίες του εξωτερικού -με πιο πρόσφατη τη δολοφονία έλληνα μετανάστη στο Μόναχο από γερμανούς ομοϊδεάτες των χρυσαυγιτών μόλις το 2005- αποκαλύπτουν ότι οι έλληνες φασίστες είναι γελοίοι, ανιστόρητοι και λοβοτομημένοι. Επιπλέον κοροϊδεύουν τον κόσμο παριστάνοντας ότι δεν είναι ναζί (μήπως ντρέπονται;), ενώ άλλα λένε οι γραπτοί ύμνοι τους στον Χίτλερ και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, τόσο στο δρόμο όσο και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων όταν εκλέχτηκε ο Μιχαλολιάκος. Ακόμα και εδώ στη Νάξο, όσοι βρέθηκαν στη διαμαρτυρία έξω από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό όταν έδινε συνέντευξη ο υποψήφιος της χρυσής αυγής έγιναν μάρτυρες του ναζιστικού χαιρετισμού υποστηρικτή του που έσπευσε για να τον σώσει από τους αντιφασίστες.
Στις σημερινές συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και εξαθλίωσης που επιβάλλουν τα διεθνή και ντόπια αφεντικά οι απαντήσεις βρίσκονται στην ανάπτυξη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στα πιο χαμηλά στρώματα με σωματεία βάσης, με ανοιχτές συνελεύσεις, με την κοινωνική ανυπακοή και με μαζικές κινητοποιήσεις -απεργίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, δυναμικές διαδηλώσεις. Παράλληλα η δημιουργία αντιθεσμών (κοινωνικά ιατρεία, αλληλέγγυα οικονομία, καταλήψεις χώρων για στέγαση και κοινωνική παρέμβαση), πάντα στην κατεύθυνση του αγώνα μέχρι την ανατροπή του βάρβαρου και άδικου συστήματος, είναι τα κύτταρα που μετουσιώνουν την αλληλεγγύη σε κοινωνική δράση.
Όσοι υπηρετούν αυτό το σύστημα θα μας βρουν απέναντί τους τόσο στην πολιτική αντιπαράθεση όσο και στο δρόμο.
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΑΞΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: