Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ


Η συντοπίτισσα απεραθίτισσα αναρχική Στέλλα Αντωνίου κρατείται προφυλακισμένη εδώ και 15 μήνες με βαριές κατηγορίες. Συνελήφθη με άλλους 5 αγωνιστές και κατηγορηθήκαν για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση. Ελλείψει στοιχείων δυο από τους συλληφθέντες (Χρ. Πολίτης, Δημ. Μιχαήλ)  αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από έξι μήνες προφυλάκισης. Οι υπόλοιποι τέσσερεις, η Στ. Αντωνίου και οι σύντροφοί της Μητρούσιας Αλ., Καραγιαννίδης και Γ., Σακκάς Κων. συνεχίζουν να κρατούνται με μηδαμινά στοιχεία, τα οποία η αντιτρομοκρατική μαγειρεύει επιδιώκοντας να στήσει «υπόθεση».
Η εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου κρατάει αγωνιστές στη φυλακή επί χρόνια για κατηγορίες που με τον κοινό ποινικό κώδικα δεν θα είχαν μείνει μέσα ούτε μια μέρα. Αλλά ο αντιτρομοκρατικός νόμος φτιάχτηκε ακριβώς για αυτό: Για την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος. Στις μέρες μας που το κράτος και το κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει τη μεγαλύτερη επίθεση φτώχειας και εξαθλίωσης στην κοινωνία, η καταστολή αυξάνεται και η βία του κράτους είναι όλο και πιο συχνή απέναντι σε όσους αντιστέκονται. Ακόμα και διαδηλωτές πλέον όταν συλλαμβάνονται κινδυνεύουν να κατηγορηθούν με τον αντιτρομοκρατικό –όπως έγινε τον Δεκέμβρη του ’08 με τους μαθητές στη Λάρισα.
Η Σ.Αντωνίου υπέβαλε την 5η αίτηση αποφυλάκισης στις 8 Μάρτη. Η συντρόφισσα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία επιδεινώνονται όσο παραμένει στη φυλακή και η άμεση απελευθέρωσή της είναι επιτακτική.

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου, 6.30 το απόγευμα
θα γίνει εκδήλωση αλληλεγγύης
στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Αντιμάμαλο, στην Παπαβασιλείου.
Θα υπάρξει ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία με την αναρχική αγωνίστρια Στέλλα Αντωνίου από τις φυλακές.

·        ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
·        ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: