Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση στο Νοσοκομείο Νάξου με αποκλεισμό των ταμείων

Την Τρίτη 13 Μάρτη η Ανοιχτή Συνέλευση πραγματοποίησε για τρίτη φορά τον εβδομαδιαίο αποκλεισμό των γκισέ στο Κέντρο Υγείας Νάξου ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς χωρίς να πληρώνουν στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης.
Διαπιστώσαμε, λοιπόν, ότι είχε δοθεί εντολή από τη διοίκηση, σε συνεννόηση με κάποιους παρατρεχάμενους, να μην γίνονται εξετάσεις την Τρίτη, οι οποίες σημειωτέον, είναι σαφώς πιο ακριβές από το 5ευρω της εισόδου, κι έπειτα από διαμαρτυρία μας στο διοικητή τελικά οι εξετάσεις συνέχισαν να γίνονται χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο όσοι είχαν προσέλθει στο κέντρο υγείας.
Όμως το άλλο εξοργιστικό που ανακαλύψαμε είναι ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ όταν προσέρχονται στο Νοσοκομείο Νάξου, εάν χρειαστεί να κάνουν εξετάσεις στο μικροβιολογικό εργαστήριο, πληρώνουν για τις εξετάσεις χωρίς να αποζημιωθούν έπειτα από το ΙΚΑ Νάξου. 
Αν ζητηθούν εξηγήσεις γιατί ένας ασφαλισμένος που πληρώνει γύρω στα 4.000 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να καταβάλει επιπλέον χρήματα για να εξεταστεί σ' ένα δημόσιο νοσοκομείο, τότε έχουμε το φαινόμενο "από τον Άννα στον Καϊάφα". Το Νοσοκομείο Νάξου ρίχνει την ευθύνη στο ΙΚΑ και το ΙΚΑ επιρρίπτει ευθύνες στο νοσοκομείο για το γεγονός ότι εδώ κι ένα μήνα δεν έχει υπογραφεί σύμβαση ανάμεσα στο μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου με το ΙΚΑ. Τραγελαφικό αποτέλεσμα είναι ότι αν ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ απευθυνθεί σε ιδιώτη μικροβιολόγο συμβεβλημένο με το ΙΚΑ τότε παίρνει πίσω το 80% του ποσού που κατέβαλε ενώ στο δημόσιο νοσοκομείο πληρώνει με τιμολόγηση ελεύθερης αγοράς και δεν παίρνει τίποτα!
Τελευταία, μάλιστα, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί από αντιδραστικούς κύκλους μέσα στο νοσοκομείο ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. 
'Ετσι λοιπόν, δεν φταίει το υπουργείο υγείας, ο ανεκδίηγητος Λοβέρδος και οι μνημονιακές πολιτικές που υπηρετεί πιστά και που οδηγούν στη διάλυση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης και την παράδοσή του στους ιδιώτες-εμπόρους του ανθρώπινου πόνου, αλλά οι αγωνιστές που αντιστέκονται στις απάνθρωπες συνθήκες και διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού από την ιατρική περίθαλψη!
Σε λίγο θα μας καταλογίσουν και την ευθύνη για τη συγχώνευση του νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου, συγχώνευση που έχει υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ήδη χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών υγείας σε ένα νησί με 17.000 κατοίκους!
Η συνεπής και αδιάλλειπτη δράση της Ανοιχτής Συνέλευσης και αρκετών αλληλέγγυων, αλλά και η ενθουσιώδης θετική ανταπόκριση των ασθενών που έρχονται κάθε Τρίτη στο Κέντρο Υγείας Νάξου και εξυπηρετούνται χωρίς να καταβάλουν επιπλέον αντίτιμο από αυτό που έχουν ήδη πληρώσει στις ασφαλιστικές τους εισφορές, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και στρεψοδικίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
-ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ- 
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ   

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: