Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

ΤΕΤΑΡΗ 21/12 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010.
Tην Τετάρτη  21/12,  συγκαλείται  το συμβούλιο Εφετών  με σκοπό   την έκδοση του τελικού βουλεύματος,(τελικό κατηγορητήριο)  σύμφωνα με το οποίο  οι φυλακισμένοι αγωνιστές  Κώστας ΣΑΚΚΑΣ, Γιώργος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ , Αλέξανδρος  ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ  και η  Στέλλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ , αλλά και οι αποφυλακισμένοι κατηγορούμενοι Δημήτρης  ΜΙΧΑΗΛ και Χρίστος ΠΟΛΙΤΗΣ, που είχαν συλληφθεί το Δεκέμβρη του 2010,    θα συρθούν στο στρατοδικείο του Κορυδαλλού , με μια σειρά ανυπόστατων κατηγοριών,  βασισμένων στους τρομονόμους του κράτους.
Ωστόσο αν  κρίνει κανείς από την πρόταση του εισαγγελέα που έγινε προς το Συμβούλιο, μπορεί κανείς να βγάλει  εύκολα το συμπέρασμα για το περιεχόμενο του αναμενόμενου τελικού βουλεύματος όταν:
1.    Η όλη εισαγγελική πρόταση δεν είναι τίποτε άλλο,  από μια συρραφή των ευρημάτων , των πορισμάτων αλλά και των συμπερασμάτων της αντιτρομοκρατικής.
2.    Η όλη ανάκριση που διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο  , δεν  είχε να προσφέρει σημαντικά νέα στοιχεία,  παρά μονάχα ένα γενικό τσουβάλιασμα  όλων των φυλακισμένων αγωνιστών  στην Σ.Π.Φ. , άσχετα να αρκετοί από αυτούς , όπως και οι παραπάνω κατηγορούμενοι αγωνιστές , δεν είχαν καμία σχέση με αυτήν την οργάνωση.
3.    Πολλά και σημαντικά στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ,  ακόμα δεν έχουν παρουσιαστεί , αφού κρατούνται σαν «κρυφοί άσοι στο μανίκι» της αντιτρομοκρατικής , για να  εμφανιστούν αιφνιδιαστικά , όταν η δίκη θα έχει ήδη αρχίσει, φέρνοντας νέα απρόοπτα δεδομένα και ανατρέποντας ενδεχόμενα τις υπερασπιστικές γραμμές των συνηγόρων…
Όλα τα παραπάνω , παρά τις προσπάθειες να τηρηθεί ο φερετζές της «δημοκρατικής νομιμότητας», δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις του κράτους που δεν είναι παρά το τσάκισμα και   η τελική εξόντωση των αντιπάλων του, και μάλιστα των  πιο αδιάλλακτων  : των Αναρχικών.
Στο  ίδιο συμβούλιο θα εξεταστεί ακόμα μια νέα αίτηση αποφυλάκισης της Στέλλας Αντωνίου για λόγους υγείας.
 Ωστόσο  η πεισματική άρνηση στις προηγούμενες αιτήσεις αποφυλάκισης της Στέλλας Αντωνίου, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν είναι παρά η επιβεβαίωση  της «ηθικής» των δικαστών, του δήθεν «έκπληκτου» υπουργού δικαιοσύνης, που δήλωσε μετά την κατάληψη που έγινε στο γραφείο του από αλληλέγγυους συντρόφους, δήθεν «άγνοια» για το θέμα  και του όλου αυτού συστήματος, για του οποίου την καταστροφή  παλεύει αέναα, κάθε αναρχικός αγωνιστής.
Η ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ .
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΑΣΙΓΑΣΤΟ ΠΑΘΟΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: