Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα στις 3.00 η Κηδεία του αγαπημένου φίλου Λευτέρη Καρυστιναίου

Ο αγαπημένος μας φίλος Λευτέρης Καρυστιναίος από τη Φολέγανδρο, που αγάπησε τη Νάξο κι έζησε εδώ τις τελευταίες δυο δεκατίες, πέθανε χτες σε ηλικία 65 χρόνων μέσα στο δημαρχείο στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που θα αποφάσιζε τη στάση του δήμου απέναντι στα χαράτσια.
Ο Λευτέρης μας, άνθρωπος αγνός και μειλίχιος, με ανοιχτό πνεύμα και πάντα δικαιόφρων, φύση καλλιτεχνική που σχεδίασε και υλοποίησε δεκάδες χαρακτικά έργα, βιβλία, έντυπα και αφίσες, ανιδιοτελής λάτρης του λόγου και της γραφής είχε πάντα μια συνεπή στάση στο πλευρό της ιστορικής μνήμης και της καλλιέργειας του πνεύματος. Ανεξίθρησκος, μολονότι ο ίδιος ήταν άθεος, και μακριά από μισαλλοδοξίες, γνήσια διεθνιστής με μια ιδιαίτερη αγάπη στην ισπανική κουλτούρα και ειδικά την καταλανική, υποστηρικτής κάθε ιδιαιτερότητας που δεν ήταν επεκτατική και από θέση ισχύος, ο Λευτέρης ήταν πάντα κοντά στα ζωντανά εγχειρήματα του νησιού. Έτσι λοιπόν, δεν περιορίστηκε απλά στο να βάλει την υπογραφή του στο αίτημα να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο, αλλά βρέθηκε εκεί για να δηλώσει έμπρακτα με την παρουσία του ότι είναι απαράδεκτο να επιτρέψουμε την αδικία και τη σκληρότητα της δυσβάσταχτης αδιάκριτης φορολόγησης μέσω της ΔΕΗ.
Η απώλειά του για μας είναι μεγάλη και συμμεριζόμαστε τον πόνο της συντρόφισσάς του Χριστίνας Ευθυμιάτου και των παιδιών του, της Ερνεστίνας και του Οδυσσέα.
Ο Λευτέρης μας έφυγε όρθιος και αξιοπρεπής, συμμέτοχος σε έναν αγώνα, ανάμεσα σε φίλους και συναγωνιστές και η παρουσία του θα ζει για πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό ταξίδι Λευτέρη..