Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χώρα την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στις 11.00πμ


ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Σε χιλιάδες νοικοκυριά ήδη έχουν φτάσει οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το τελευταίο χαράτσι – το φόρο ακίνητης περιουσίας. Έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από άδικους φόρους που ήδη έχουν επιβληθεί και σε μία ζοφερή πραγματικότητα όπου η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, οι περικοπές στους μισθούς είναι ανελέητες και η ανασφάλεια για την επιβίωση γιγαντώνεται.
Η κυβέρνηση εκβιάζει στυγνά την πληρωμή των χαρατσιών απειλώντας ακόμη και με διακοπή κοινωνικών αγαθών όπως η ηλεκτροδότηση. Προκειμένου να αρπάξουν ό,τι προλάβουν από τους άδικους φόρους, σπέρνουν το φόβο της διακοπής του ρεύματος ή της μεταφοράς των οφειλών στην εφορία.
Το υπουργείο οικονομικών, λοιπόν, φτιάχνει σε μία νύχτα νόμο που θέτει τη ΔΕΗ υπεύθυνη για την είσπραξη του φόρου και, σε περίπτωση που αυτός δεν εισπραχθεί και αν η ΔΕΗ δεν προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος, την υποχρεώνει να πληρώσει πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%.
Επιχειρούν μ’ αυτό τον τρόπο να ανακόψουν την ανάπτυξη της αλληλεγγύης που έχουν εκδηλώσει δυναμικά οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όταν ανακοίνωσαν ότι δεν θα κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι, όπως και όταν κατέλαβαν το μηχανογραφικό κέντρο προκειμένου να μην τυπωθούν οι λογαριασμοί με τους εξοντωτικούς φόρους.
Ολοένα και περισσότερος κόσμος βρίσκεται πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας και προφανώς αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, πόσο μάλλον κάθε έκτακτο φόρο. Ακόμη, και αυτοί όμως, που προς το παρόν μπορούν, πληρώνοντας τα χαράτσια τα νομιμοποιούν ενώ η επιβολή νέων φόρων δεν θα έχει τελειωμό.
Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χαράτσι και δεν το πληρώνουμε.
Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό, το φόβο και την απομόνωση, να αντιτάξουμε τη συλλογική άρνηση πληρωμών, το δυνάμωμα των αγώνων και όλων των μορφών κοινωνικής αντίστασης και ανυπακοής. Να μην αφήσουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι φτιάχνοντας δίκτυα ενημέρωσης και αντίστασης σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό της Νάξου.
Εξάλλου σε αρκετά μέρη της ελλάδας (Βόλος, Βέροια και αλλού) ομάδες κατοίκων όχι μόνο εμποδίζουν τη διακοπή ρεύματος στα σπίτια που αδυνατούν να πληρώσουν, αλλά και επανασυνδέουν το ρεύμα σε μια έμπρακτη κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε πολλές γειτονιές των πόλεων σε όλη την επικράτεια γίνονται συνελεύσεις για να οργανωθεί η συλλογική άρνηση πληρωμών, ενώ το πρόβλημα είναι τόσο έντονο και διάχυτο που ακόμα και ορισμένοι δήμοι του λεκανοπεδίου (Ν.Ιωνίας, Ιλίου, Περιστερίου, κλπ), κάτω από την κοινωνική πίεση, εξαγγέλλουν τη νομική υπεράσπιση των κατοίκων που δεν θα πληρώσουν
Η άρνηση πληρωμής των έκτακτων φόρων να γίνει κομμάτι της συνολικής αντίστασης απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που μας στερεί τη δυνατότητα να ζούμε με αξιοπρέπεια.
·       Μοναδικό μας χρέος είναι η συλλογική αυτοοργανωμένη αντίσταση!
·       Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, οι οποίοι πλήττονται και οι ίδιοι από την ληστρική επιδρομή του κράτους, να δείξουν την κοινωνική αλληλεγγύη και να ορθώσουν την ανυπακοή απέναντι στα άγρια μέτρα.


Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δείτε παρακάτω κείμενο από τη δράση της Ανοιχτής Συνέλευσης Αιγάλεω
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1351754 

Αναδημοσιεύουμε από την Ανοιχτή Συνέλευση Αιγάλεω:

Τι μπορούμε να κάνουμε:
 
 • Έχουμε 40 μέρες περιθώριο για να εξοφλήσουμε το λογαριασμό από την ημέρα που θα τον λάβουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.
   
 • Δεν αφήνουμε κανένα συνεργείο να μπει σε ιδιωτικό χώρο, για να κόψει το ρεύμα, παρά μόνο παρουσία εισαγγελέα:
 1. Αν ο μετρητής ρεύματος βρίσκεται σε προαύλιο χώρο κλειδώνουμε την εξώπορτα ώστε η πρόσβαση σε αυτό να είναι δυνατή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη
   
 2. Σε μονοκατοικίες όπου ο μετρητής βρίσκεται στο πεζοδρόμιο φροντίζουμε να τον κλείσουμε με ένα ξύλινο ή μεταλλικό ερμάριο (κουτί-ντουλάπι) ή αν υπάρχει ήδη αυτό, φροντίζουμε να βάλουμε ένα γερό λουκέτο
   
 3. Στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα όπου όλοι μετρητές είναι σε ένα κοινό ντουλάπι βάζουμε ένα γερό λουκέτο και το κλειδί το κρατάει π.χ. ο διαχειριστής ή αντικαταστάτης του. 
   
 4. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις φροντίζουμε ώστε το ρολόι να είναι προσβάσιμο μόνο την προβλεπόμενη ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή (αναγράφεται στον λογαριασμό) ή διαβάζουμε μόνοι μας την ένδειξη και τηλεφωνούμε στο 10500 της ΔΕΗ.
 • Κάνοντας τα παραπάνω απλά πράγματα, εμποδίζουμε την διακοπή του ρεύματος από τον μετρητή, οπότε η μόνη επιλογή που απομένει στην ΔΕΗ και τους εργολάβους της είναι να κινητοποιήσουν συνεργείο με καλαθοφόρο όχημα προκειμένου να κόψουν την παροχή ρεύματος από την κολώνα (κάτι που μπορεί να γίνει μόνο για τις μονοκατοικίες και όχι για τις πολυκατοικίες). Σε αυτήν την περίπτωση και αφού έχουμε συνεννοηθεί με τους γείτονες μας είμαστε εκεί για να τους εμποδίσουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα τον διπλανό μας. 
   
 • Και αν παρόλα αυτά καταφέρουν να μας κόψουν το ρεύμα τότε μπορούμε να το επανασυνδέσουμε μαζί με τεχνικούς που έχουν ήδη δηλώσει διαθεσιμότητες.
   
 • Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Με συνελεύσεις σε πολυκατοικίες και γειτονιές να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στην ληστεία τους, να μην αφήσουμε κανένα συνεργείο να κόψει το ρεύμα σε κάποιον που δεν έχει ή δεν θέλει να πληρώσει, να σηκώσουμε τον διακόπτη. Κανένας να μην μείνει μόνος του σε αυτή τη μάχη!
Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό, 
 
ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς!
 
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: