Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στη Νάξο






Η σημερινή διαδήλωση στη Νάξο είχε μεγάλη μαζικότητα για τα δεδομένα του νησιού. Με βασικό χαρακτηριστικό την πολυδιάσπαση στις συγκεντρώσεις όπου το ΠΑΜΕ είχε καλέσει στην πλατεία δημαρχείου (που όμως λέγεται πλατεία Μανδηλαρά), η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΕΛΜΕ μπροστά από το Δημαρχείο, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος μπροστά από τη Eurobank, ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης και οι δάσκαλοι στην πλατεία Μανδηλαρά και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας μπροστά από το Κ.Υ,. δημιουργήθηκε προς στιγμήν σύγχυση για το πού θα πάει ο κόσμος. Εν τω μεταξύ η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου είχε καλέσει έξω από την Αγροτική Τράπεζα. Τελικά τα σωματεία έδωσαν σημείο συνάντησης την πλατεία Μανδηλαρά μετά τις προσυγκεντρώσεις τους, από όπου και ξεκίνησε η πορεία με τη συμμετοχή περίπου 700-800 ατόμων.
Η πορεία ήταν μαζική με διαρκή συνθήματα και το μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης με περίπου 80 άτομα είχε αρκετό παλμό. Γράφτηκαν συνθήματα έξω από τις τράπεζες, έπεσαν αυγά και μπογιές στα γραφεία της νέας δημοκρατίας, και πορευτήκαμε όλοι μαζί μέχρι το Κέντρο Υγείας διασχίζοντας την πόλη. Στη συνέχεια το μπλοκ της Συνέλευσης και άλλοι συγκεντρωμένοι πορευτήκαμε προς την Εφορία όπου υπήρχαν μόνο τρεις απεργοσπάστες και γράφτηκαν πάλι συνθήματα και πετάχτηκαν μπογιές.
Στο τέλος μαζευτήκαμε στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Αντιμάμαλο όπου έγινε συζήτηση και εκτίμηση της κατάστασης.
Πάντως ήταν μια σπάνια μέρα στη Νάξο όπου η πόλη νέκρωσε εμπορικά αλλά ζωντάνεψε αγωνιστικά, και τα μαγαζιά ήταν κλειστά κατά 99%, ενώ η συμμετοχή στη διαδήλωση πολύ καλή.





Δεν υπάρχουν σχόλια: