Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Όλες και όλοι στον αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου Νάξου την Τρίτη 1 Νοέμβρη


                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη χθεσινή (26-10) συνεδρίαση της Επιτροπής για την υγεία στη Νάξο, συζητήσαμε μεταξύ άλλων, και το κατά πόσο η αποχώρηση μελών του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Νάξου, θα επηρεάσει τη δράση της Επιτροπής.
Εκτιμούμε ότι η αποχώρηση, έγινε τη συγκεκριμένη στιγμή για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν είναι τυχαίο, ότι καλέστηκε και δημοσιογράφος για να καλύψει τη θεαματική αυτή έξοδο. Σκοπός προφανώς ήταν η υπονόμευση της επιτροπής σε μια περίοδο μάλιστα που η άγρια επίθεση της κυβέρνησης υποβαθμίζει το «νοσοκομείο» Νάξου σε σταθμό πρώτων βοηθειών.
Επί της ουσίας, η προαναγγελθείσα αποχώρηση, καθόλου δεν θα επηρεάσει την οργάνωση της δράσης που έως τώρα, τουλάχιστον έχει αποφασιστεί, αφού, οι αποχωρήσαντες συμμετείχαν μόνο τύποις στην επιτροπή. Θεωρούμε ότι ο αγώνας για τη μη διάλυση αλλά και την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Νάξου, είναι υπόθεση τόσο των εργαζόμενων σε αυτό, όσο και όλου του κόσμου της Νάξου.
Η επιτροπή που ξεκίνησε ενάντια στη συγχώνευση – υποβάθμιση του νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου, μετά από τις παρεμβάσεις κατ’ αρχήν στο περιφερειακό συμβούλιο και έπειτα με τους δύο αποκλεισμούς του ταμείου, εξελίχθηκε σε επιτροπή αγώνα με τη συμμετοχή τόσο εργαζόμενων από το νοσοκομείο όσο και κόσμου που συσπειρώθηκαν σε μια αγωνιστική λογική για τη διεκδίκηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την αναβάθμιση του νοσοκομείου Νάξου.
Γι’ αυτό καλούμε όλες και όλους να στηρίξουν τον αποκλεισμό του ταμείου την Τρίτη 1 Νοέμβρη. Η κοινή δράση να είναι απάντηση σε υπονομευτικές και μικροπολιτικές κινήσεις.


Επιτροπή αγώνα για την υγεία στην Νάξο,
τις Μ. Κυκλάδες και την Αμοργό
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: