Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11πμ,

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ (κοντά στην Αγροτική Τράπεζα)


ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Τα νέα χαράτσια στην κατοικία με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι έκτακτες(;) εισφορές (φόροι επιτηδεύματος και δήθεν κοινωνικής αλληλεγγύης) ακόμη και σε άνεργους ή χαμηλοσυνταξιούχους των 400ευρώ δείχνουν ότι η ληστρική οικονομική επιδρομή του κράτους δεν έχει τελειωμό.

Επιπλέον, η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και η περιβόητη εργασιακή εφεδρεία, οι νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις δεν πρέπει να περάσουν. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο γίνουμε αναλώσιμοι στα γρανάζια ενός χρεοκοπημένου συστήματος.

Το καθεστώς της κοινοβουλευτικής τυραννίας επιβάλλει με τη βία ανθρωποθυσίες, σπέρνει το φόβο και την υποταγή, οδηγεί στην εξαθλίωση ολόκληρη την κοινωνία για να σώσει δήθεν το κράτος από τη χρεοκοπία η οποία έχει ήδη προαποφασιστεί από τον περασμένο Ιούνη.

Κατ’ εξοχήν παρασιτικό και ληστρικό κομμάτι του κομμάτι του καπιταλισμού, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι τράπεζες-τοκογλύφοι που πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την κρίση συνεχίζουν να κερδοσκοπούν και, σε αγαστή συνεργασία με την εξουσία, επιβάλλουν τους απάνθρωπους όρους τους σε ολόκληρες κοινωνίες.

Η «διάσωση» των υπερχρεωμένων κρατών από τους ίδιους τους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς που τζογάρουν πάνω στα χρέη είναι σχήμα οξύμωρο. Στην πραγματικότητα το χρέος είναι εργαλείο για αυτή την ανελέητη επίθεση κράτους και κεφάλαιου, για την κινεζοποίηση των μισθών, για την κατάργηση των κοινωνικών παροχών από το κράτος, για την εκποίηση και τη λεηλασία της φύσης από κάθε λογής κερδοσκόπους-επενδυτές.

Έχουμε μπει σε μια μακριά επίπονη και ζοφερή περίοδο όπου επιχειρείται ο βίαιος μετασχηματισμός των κοινωνικών και οικονομικών δομών μέσα από την απαξίωση της εργασίας. Το πολιτικό σύστημα, η δημοκρατία, έχει απονομιμοποιηθεί στην κοινωνική συνείδηση μέσα από την υποκρισία και τη διαφθορά, ενώ έχει πλέον αποκαλυφθεί και στον πιο καλοπροαίρετο υποστηριχτή του ότι είναι στη φύση του να διαπλέκεται με κάθε λογής συμφέροντα.

Έτσι γίνεται όλο και πιο απροκάλυπτα κυνικό και βίαιο με «οράματα» και «στόχους» όπως: ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΑΝΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΑΝΑ ΧΩΡΙΟ κλπ, κλπ, ή: ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!!

Η συλλογική και οργανωμένη άρνηση πληρωμών στα νέα χαράτσια είναι επιβεβλημένη. Η μόνη διέξοδος από την παρούσα κρίση είναι η έξοδος από τον καπιταλισμό και η άμεση αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου μέσα από μια άλλη κοινωνική οργάνωση δίκαιη και βασισμένη στους από κάτω.

Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις που έρχονται απαιτείται εγρήγορση, ετοιμότητα και αυτοοργάνωση βασισμένη στην κοινωνική αλληλεγγύη.
Για την κοινωνική εξέγερση και την απελευθέρωση.   

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: