Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Επέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο


Προχτές Δευτέρα 1 Αυγούστου στις 10.00 το πρωί στη Νάξο είχε καλεστεί το περιφερειακό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί η συγχώνευση του Νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου, - με λίγα λόγια για να εκφραστεί η συναίνεση της τοπικής αυτοδιοίκησης στα σχέδια της κεντρικής εξουσίας για διάλυση κάθε δομής κοινωνικής πρόνοιας.
Μέσα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου συγκεντρωθήκαμε γύρω στα 50 άτομα –από το ΠΑΜΕ, την Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Κρίση και αλληλέγγυοι - και «υποδεχτήκαμε» τον περιφερειάρχη Μαχαιρίδη και τους αυλικούς του και τους συνοδέψαμε μέχρι τη Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο που θα γινόταν το συμβούλιο εκφράζοντας την οργή μας. Βέβαια τα μέλη του ΠΑΜΕ, ως συνήθως, δεν ακολούθησαν.
Στη συνέχεια μπήκαμε μέσα στο χώρο του συμβουλίου όπου το κράξιμο συνεχίστηκε και αναζωπυρώθηκε ενάντια στον περιφερειάρχη, τον γραμματέα – εμπνευστή των συγχωνεύσεων Πολύζο, τον δήμαρχο και τον δεξιό βουλευτή Βρούτση που το έπαιζε αθώα περιστερά αφού για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ.
Από τη στιγμή της διακοπής
Διακόψαμε πολλές φορές το συμβούλιο, παρεμποδίσαμε τη διαδικασία και κυρίως αιφνιδιάσαμε τους νάνους που νομίζουν ότι είναι γίγαντες μόνο και μόνο γιατί κατέχουν ένα πόστο στην εξουσία. Στο βλέμμα τους είχαν το φόβο. Κάτι που επικυρώνεται και από το παρακάτω γεγονός: Ο βουλευτής Κυκλάδων του πασοκ και πρώην υφυπουργός ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας που πρόσφατα κοκορευόταν στο τοπικό ραδιόφωνο ότι αυτός δεν φοβάται, και θα δείξει αυτός στους διαμαρτυρόμενους και τους ανυπότακτους τι γενναίος που είναι, όταν κατευθυνόταν μαζί με τα τσιράκια τους προς τις Ουρσουλίνες από άλλο δρόμο, μόλις άκουσε τις φωνές προς τους αυτοδιοικητικούς γύρισε πίσω κι εξαφανίστηκε. Μετά από αλλεπάλληλα τηλέφωνα και όταν πια σιγουρεύτηκε ότι είχαμε φύγει τότε μόνο εμφανίστηκε στο συμβούλιο, όπως παρατήρησε και στο τοπικό ραδιόφωνο η δημοσιογράφος κυρία Ρούλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: