Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011


                      ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ                                  
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ
84300

Νάξος 19/7/2011

 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ των περιοχών Καστρακίου, Μ.Βίγλας, Αλυκού, Πυργακίου
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν

Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα κάποιοι θρασύδειλοι που νομίζουν ότι το Αλυκό είναι τσιφλίκι τους. Οι εγκληματικές επιθέσεις με πέτρες κατά ελλήνων και ξένων τουριστών στην περιοχή, οι κλοπές και οι καταστροφές τεντών και πραγμάτων των επισκεπτών που μας αναφέρονται σε σχεδόν καθημερινή βάση δείχνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης που έχει ξεφύγει από τα όρια ενώ οι επιθέσεις με δυναμιτάκια ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΤΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.

Μετά λοιπόν τις προ μηνός επιθέσεις σε τροχοσπιτάδες, το βράδι της Κυριακής στις 17/7 με οργανωμένο σχέδιο ξήλωσαν περί τις 10 τέντες για τον ήλιο που είχαν τοποθετήσει ξένοι τουρίστες στην παραλία Χαβάη του Αλυκού (παρεμπιπτόντως πρόκειται για επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή 15-20 χρόνια και μένουν σε δωμάτια) τις οποίες και έκλεψαν με ημιφορτηγάκι!!!

Το επόμενο βράδι στις 18/7 κατά τις 2.30 τη νύχτα επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και δυναμιτάκια σε δυο ανθρώπους που κοιμούνταν στην παραλία, με μαχαίρια έσκισαν ρούχα και πετσέτες, κατέστρεψαν αντικείμενα όπως κασετοφωνάκι και ψάθες και έκλεψαν ακόμα μια τέντα βρίζοντας χυδαία και απειλώντας.

Ορισμένοι από τους παθόντες μάλιστα είναι διατεθειμένοι να κάνουν μηνύσεις για αυτά που υπέστησαν αν και, ειδικά οι ξένοι, με την προοπτική ότι πρέπει να ταξιδεύουν κάθε φορά στο νησί για τη νομική διαδικασία, είναι πιθανόν να μην το κάνουν καν.

Αυτές οι τραμπούκικες επιθέσεις -από τη συστηματικότητά τους και μόνο- φαίνεται πως δεν είναι τυχαίες και στόχος τους δεν είναι μόνο οι ελεύθεροι κατασκηνωτές αλλά όλοι όσοι επιθυμούν να χαρούν τη φύση και τις παραλίες ελεύθερα. Τα ακραία αυτά φαινόμενα, που παίρνουν εγκληματικές διαστάσεις, από ότι φαίνεται εντάσσονται σε κάποιο γενικότερο σχέδιο για να αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής και έχουν εκτραφεί ίσως και με την ανοχή των δημοτικών αρχών.

Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση με το μένος αυτών των θρασύδειλων, αφενός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο δάσος είναι πολύ μεγάλος και αφετέρου, μπορεί να θρηνήσουμε και θύματα όπως με την πρόσφατη δολοφονία τουρίστα από ταξιτζή στη Ζάκυνθο.



Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Για επικοινωνία το email της Κίνησης είναι: pekinaxou@gmail.com
και τηλέφωνα: 6976832759 και 6997220691


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για σας,

ειμαι εποχιακος κατοικος Ναξου. Εχω σπιτι στο Πιργακι και εχρομαι καθε χρονο Ιουλιο και Αυγουστο. Θελω να τοποθετηθω πανω στις τεντες στη χαβαη. Ξαφνικα γυρω στα μεσα Ιουλιου μια ωραια μερα η μιση παραλια γεμισε τεντες, ξαπλωστρες, σερφινγκ πανια και αλλα διαφορα.Μιλαμε για μια ακτινα 50-60 μετρα! Με ποιο σκεπτικο δηλαδη κυριε ερχεσαι απο κει που ερχεσαι και αμολας και καταλαμβανεις τη μιση παραλια με ολα τα πραγματα σου και δεν αφηνεις το κοσμο να χαρει την παραλια που ερχετε απο τη χωρα να κανει μπανιο??Επειδη νοικιασες δηλ ενα δωματιο πηρες και την παραλια δωρο?που ειμαστε δηλαδη? Πολυ καλα κανανε αυτοι που τις βγαλανε. Οσον αφορα το Δασος ελατε μια βολτα να δειτε το χαλι το ιδιο. Πεταμενα γκαζακια, κατσαρολες, τεντες, συριγκες ναρκομανων, χαρτια υγειας και αλλα ομορφα!! Το δασος και οι παραλιες ειναι για να το χερεται ο κοσμος ολος. Κανενας δεν εχει το δικαιωμα να καταλαμβανει χωρο μονιμα και να το κανει σπιτι του.

Ετσι νομιζω εγω και ο περισσοτερος κοσμος.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον από πάνω.
Μήπως είσαι κι εποχιακός επιχειρηματίας εξυπνάκια; Κι αφού σας έχει πιάσει η αγωνία εσένα και τον περισσότερο κόσμο για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία τι έχετε να παρατηρήσετε για την κατάληψη των παραλιών από ενοικιαζόμενες ομπρέλλες και ξαπλώστρες με 8 ευρώ το άτομο; Από τον Αη Γιώργη στη Χ'ωρα έχεις περάσει τελευταία που δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος αν δεν τα σκάσει; Εκεί δε σε είδα να διαμαρτύρεσαι. Αλλά ξέχασα, το να εκμεταλλεύσαι είναι θεμιτό, το να χαίρεσαι τη φύση χωρίς αγοραπωλησίες είναι κατακριτέο! Να χαρώ εγώ κάτι ευαίσθητους....
Άσε που είσαι κι ελεεινός ψεύτης μιλώντας για σκουπίδια στο δάσος και μάλιστα ειδικά όταν μιλάς για σύριγγες για να δημιουργήσεις την εικόνα των περιθωριακών και των πρεζάκηδων (για να πιάσεις τους νοικοκυραίους) και άρα δικαιολογείται να τους επιτίθεσαι, να τους ξυλοφορτώνεις, να τους κλέβεις, να τους τρομοκρατείς τότε είσαι μάλλον ένας από τους τραμπούκους.
Ουστ τσογλάνι!