Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΛΥΚΟ


Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου καλεί στην ανοιχτή συνέλευση και τη διανυκτέρευση στην παραλία του Αλυκού που έχει καλέσει και η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 στις 7 το απόγευμα. 

Η συγκρότηση πρωτοβουλίας αγώνα για την υπεράσπιση του Αλυκού από όσους το επιβουλεύονται και θέλουν να αλλοιώσουν τον ανοιχτό πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της περιοχής είναι αναγκαία, ειδικά μετά τις πρόσφατες τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε παραθεριστές από ορισμένους.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι ανυπόγραφες ταμπέλες που τοποθετήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού στις παρυφές του κεδροδάσους περί απαγόρευσης της κατασκήνωσης και της φωτιάς ήταν η ένδειξη για το τι θα επακολουθούσε.

Οι επιθέσεις από θρασύδειλους τραμπούκους με πέτρες σε τροχόσπιτα και με τσιμεντόλιθους σε άλλα οχήματα, οι κλοπές και οι καταστροφές προσωπικών αντικειμένων και τεντών για τον ήλιο επισκεπτών που έρχονται στην περιοχή 15-20 χρόνια, οι επιθέσεις μέσα στη νύχτα με φωτοβολίδες και δυναμιτάκια σε ανθρώπους που κοιμούνται στην παραλία, το σκίσιμο ρούχων με μαχαίρια και οι απειλές στόχευαν στην τρομοκράτηση των επισκεπτών και την εκκαθάριση του τοπίου προκειμένου να εφαρμοστούν σχέδια ανάπτυξης που εκκολάπτονται εδώ και χρόνια: Επέλαση της παραθεριστικής κατοικίας, εμπορευματοποίηση του δάσους με την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στα πλαίσια του εναλλακτικού τουρισμού ή ακόμα και μετατροπή του σε πάρκο.

Η απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης είναι μόνο πρόσχημα για τις οργανωμένες ενέργειες που αποσκοπούν στην αλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαθετε ποιοι ειναι φωτογραφιστε τους και διαπομπευστε τους με καθε τροπο.την αλληλεγγυη μας απο το καμινι του καμινη

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1322566