Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

Η αποφασιστικότητα των κατοίκων και των αλληλέγγυων να συνεχίσουν τον αποκλεισμό της χωματερής ώστε να μην αδειάζουν τα απορριμματοφόρα φάνηκε και σήμερα με την διαρκή μαζική παρουσία ανθρώπων στο μπλόκο και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας όπου στήθηκε γλέντι από τους κατοίκους της περιοχής.
Σήμερα δεν φυσούσε και η μυρωδιά ήταν...ευχάριστη...
Σήμερα το μεσημέρι έγινε η δεύτερη ανοιχτή συνέλευση με προτάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα για να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ ούτε στην κορφή Ξύδη, ούτε πουθενά πάνω στο νησί. Μέχρι αυτή την ώρα (Κυριακή απόγευμα) δεν έχει υπάρξει δέσμευση από την πλευρά του δήμου για συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο που έχουν συγκαλέσει για την Τετάρτη 16 Μάρτη. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι τοπικοί εκπρόσωποι (το αντίστοιχο του προέδρου) των δυο χωριών Γαλήνης και Εγκαρών έχουν ζητήσει από το δήμο ήδη από τις 2 Μάρτη να συγκλέσει σχετικό συμβούλιο, ο δήμος σε μια επίδειξη αδιαφορίας, αναλγησίας και απαξίωσης κάλεσε συμβούλιο χωρίς να συμπεριλάβει καν το θέμα του ΧΥΤΑ.
Αύριο Δευτέρα, η μέρα θα είναι σημαντική γιατί έχουν ήδη γεμίσει τα περισσότερα απορριμματοφόρα από το Σαββατοκύριακο και αύριο πρωί θα είναι μεγάλη η πίεση να αδειάσουν τα σκουπίδια.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ

Πάντως και σήμερα το απόγευμα που εμφανίστηκαν στον αποκλεισμό ένας αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, πάλι δεν δεσμεύτηκαν στο αίτημα των κατοίκων για δημόσια διαβούλευση γύρω από το θέμα. Αντίθετα κύριο μέλημά τους φυσικά είναι αποφύγουν μια συνελευσιακή διαδικασία και κάνουν ότι μπορούν για να συναντηθούν με εκπροσώπους φορέων σε ελεγχόμενο από τους ίδιους περιβάλλον. Όμως ήδη ο κόσμος του μπλόκου έχει αντιληφθεί τον εμπαιγμό και απαιτεί δεσμεύσεις μέσα σε δημόσιες διαδικασίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: