Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου για τον αγώνα της Κερατέας

Το παρακάτω ψήφισμα αναρτήθηκε και στο blog anti-xyta του Οβριοκάστρου Κερατέας

  Νάξος 16/2/201


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου στο ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 με θέμα την κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου, συνάντηση στην οποία συμμετείχαν περί τα 60 άτομα, αρκετοί από τους οποίους εκπροσωπούσαν αρκετούς φορείς και συλλογικότητες του νησιού, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την θερμή συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των κατοίκων τη Κερατέας.

Επειδή και στη Νάξο οι αρχές ετοιμάζουν την κατασκευή ΧΥΤΑ σε έναν τόπο βορειοδυτικά της Πόλης της Νάξου στην Κορφή Ξύδη κοντά σε δυο χωριά (Γαλήνη και Εγκαρές) που έχουν δηλώσει την αντίρρησή τους για το επικείμενο έργο και έχουν υποβάλει αίτηση ακύρωσής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας η περίπτωση της Κερατέας μας ευαισθητοποιεί ιδιαίτερα.
 
Με δεδομένη την από δωδεκαετίας θέση της ΠΕΚΙΝ υπέρ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και της ώθησης προς πολιτικές μείωσης του όγκου των σκουπιδιών, θεωρούμε την κατασκευή ΧΥΤΑ απαράδεκτη όπου κι αν γίνεται, πόσω μάλλον στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου. Ως εκ τούτου συμφωνούμε απόλυτα με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που αρνούνται να συναινέσουν σε ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα στην πολύπαθη Αττική.

Επιπλέον, καταδικάζουμε κατηγορηματικά την αστυνομική κατοχή και βία που υφίστανται η κάτοικοι της Λαυρεωτικής και απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από την περιοχή, καθώς και την παύση κάθε δίωξης στους συλληφθέντες του δίκαιου αυτού αγώνα. Όταν οι κοινωνικές αντιστάσεις στα καταστροφικά σχέδια των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και των πολιτικών συνεργατών τους αντιμετωπίζονται με τέτοιας έκτασης και έντασης βία, είναι φανερό ότι το κράτος έχει πάρει για τα καλά το μαστίγιο ενάντια στην κοινωνία.


ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ.   
                     


Για επικοινωνία το email της Κίνησης είναι: pekinaxou@gmail.com
και τηλέφωνα: 6976832759 και 6997220691


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν



Δεν υπάρχουν σχόλια: