Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Μια τελευταία απάντηση στο δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Νάξου

Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στο ρόλο που έχει παίξει ιστορικά η εκάστοτε ηγεσία του ΚΚΕ (το κόμμα του οποίου οι συνδικαλιστές έχουν συστήσει το…. αυτοαποκαλούμενο(!) ΠΑΜΕ) στους αγώνες σε όλη τη σύγχρονη ιστορία της ελλάδας μέχρι σήμερα. Εξάλλου έχουν γραφτεί βιβλία γι’αυτό.

Επίσης, δεν έχουμε καμιά διάθεση να ρίξουμε νερό στο μύλο ορισμένων τοπικών μμε τα οποία παρουσίασαν την απεργιακή συγκέντρωση στη Νάξο στις 15 Δεκεμβρίου με απαξιωτικό και ανακριβή τρόπο, υποτιμώντας ουσιαστικά τους 100-120 αγωνιστές που συμμετείχαν εκεί (στους αριθμούς συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη του ΠΑΜΕ).

Όμως, σε ότι μας αφορά και επειδή η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου συμμετέχουμε στην “Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση”, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θεωρούμε πως η ενότητα στον αγώνα -παρά τις όποιες διαφωνίες ή τις διαφορετικές πρακτικές- είναι όχι μόνο αναγκαία κι επιτακτική στις σκληρές εποχές που ζούμε, αλλά πλέον αποτελεί μέτρο για την πολιτική ηθική του κάθε σχήματος, συλλογικότητας και ατόμου.

Και, οπωσδήποτε, η λυσσαλέα επιδίωξη για ηγεμονία στους αγώνες ή η μονολιθική αντίληψη ότι το ΠΑΜΕ και ο κομματικός του φορέας κατέχει τη απόλυτη αλήθεια κατ’ αποκλειστικότητα, υπονομεύει κάθε δυνατότητα για ενότητα στο μέτωπο των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων.

Περισσότερα λόγια είναι περιττά όταν, δυστυχώς, την ημέρα της γενικής απεργίας, το ΠΑΜΕ Νάξου λειτούργησε στην πράξη με βάση τον διαχωρισμό και διάσπασε την ενότητα. Από την ανακοίνωσή του μάλιστα προκύπτει ότι δεν συμμετείχε στην γενική κινητοποίηση αλλά απλώς έκανε μια εκδήλωση στην Παραλία της Χώρας, εκδήλωση που βασικά χαρακτηρίστηκε από το ότι είχε …πρόγραμμα!
Έλεος πια με τους γραφειοκράτες!

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου

Υ.Γ. Το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ έχει δημοσιευτεί σε αρκετά ναξιώτικα μπλογκ αλλά και στην ιστοσελίδα naxos-news, της οποίας ο σύνδεσμος υπάρχει στην αριστερή στήλη του μπλογκ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: