Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη, τα Φράγματα και την Εκτροπή του Αχελώου

«Για χώρες όπως η Ελλάδα η πράσινη ανάπτυξη είναι μονόδρομος»
Γ. Παπανδρέου

«Τα φράγματα και τα έργα στη Μεσοχώρα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2010. Έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στο 100%. Η λειτουργία θα ξεκινήσει το 2012 και θα αποφέρει κέρδη ύψους 30.000.000 ευρώ. Μένει να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Σ.τ.Ε.»
Τ. Μπιρμπίλη

«Η εκτροπή θα έχει ολοκληρωθεί τα επόμενα τρία χρόνια»
Μ. Ρέππας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Οι κεφαλαιοκράτες, με όχημα το ιδεολόγημα της «πράσινης» ανάπτυξης, συνεχίζουν την καταστροφική επέλασή τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία. Αντλούν την υπεραξία από την λεηλασία και ετοιμάζουν τη νέα επίθεσή τους στη φύση και τον άνθρωπο.

Τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά μέσω του ιδεολογήματος της «πράσινης» ανάπτυξης προωθούν τη συνέχιση και όξυνση της λεηλασίας στη φύση και την κοινωνία. Η «πράσινη» επιχειρηματικότητα προβάλλεται ως η διέξοδος στην καπιταλιστική κρίση.

Αυτή η χωρίς προηγούμενο επίθεση που είδη οργανώνεται θα μετατρέψει σε πεδία καταστροφής, δάση, βουνά, λίμνες, θάλασσες, ποτάμια, σε όλη τη χώρα. Η απικοιοποίηση κάθε γωνιάς του πλανήτη από το κεφάλαιο, θα σπείρει το θάνατο και την εξαθλίωση στις τοπικές κοινωνίες, ενώ τα υπερεθνικά αφεντικά θα καρπώνονται τον πλούτο από την λεηλασία.

Πρόκειται για μια διαδικασία περεταίρω εκμετάλλευσης και λεηλασίας τόσο του φυσικού πλούτου όσο και της εργασίας των ανθρώπων για την μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου.

Σήμερα τα είδη υπάρχοντα έργα της εκτροπής του Αχελώου, η ολοκλήρωση των οποίων έχει σταματήσει μέχρι τώρα τέσσερεις φορές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρουσιάζονται ως έργα «πράσινης» ανάπτυξης. Στην ουσία οι μεγαλοκατασκευαστικές εταιρίες, το κράτος και η ΔΕΗ λεηλατούν τα πάντα ως κατακτητές της περιοχής και μοιράζουν υποσχέσεις στους ντόπιους πληθυσμούς.

Από τη μεριά μας, επιζητώντας τη ριζοσπαστικοποίηση, την όξυνση, τη γενίκευση και τον συντονισμό του κοινωνικού αγώνα από τα κάτω, στεκόμαστε αλληλέγγυοι πλάι σε όλους όσοι αγωνίζονται συλλογικά ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με προβολές βίντεο ενάντια στην «πράσινη» ανάπτυξη, τα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου

Συζητήσεις για το ιδεολόγημα της «πράσινης» ανάπτυξης, ως δούρειο ίππο για τη συνέχιση και κλιμάκωση της λεηλασίας της δημόσιας γης από το κράτος και το κεφάλαιο.

Ενημερώσεις αναφορικά με την αντίσταση στην επιχειρούμενη ολοκληρωτική καταστροφή του άνω Αχελώου και για την πορεία των έργων.

Παρουσίαση της μπροσούρας «αυτόνομη συνάντηση αγώνα 2007 � 2010, στιγμές αγώνα ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του ποταμού Αχελώου».

ΑΡΤΑ Παρασκευή 26 Νοέμβρη, ώρα 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο
ΑΓΡΙΝΙΟ Σάββατο 27 Νοέμβρη, ώρα 7:00μμ στο Δημαρχείο Αγρινίου
ΠΑΤΡΑ Κυριακή 28 Νοέμβρη, ώρα 7:00μμ στο Παράρτημα


Την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010, εκδικάζεται στα δικαστήρια Τρικάλων η υπόθεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της Μεσοχώρας, από τη ΔΕΗ. Οι συντονισμένες εκδηλώσεις σε Πάτρα, ’ρτα και Αγρίνιο πραγματοποιούνται εν όψει του δικαστηρίου, για την αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Μεσοχώρας, ενάντια στην αρπαγή του χωριού τους και για την προάσπιση του ποταμού από την επικείμενη καταστροφή του.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
(αυτοδιαχειριζόμενο στεκι στο Αγρίνιο, αναρχική συλλογικότητα Δυσήνιος Ίππος / Πάτρα, σύντροφοι/ισσες από την ’ρτα, πρωτοβουλία αγώνα από το λόφο του Στρέφη για τη γη και την ελευθερία / Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: