Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει την... ανάπτυξη

Τόσα χρόνια που παρακολουθούμε το παρασκήνιο της στελέχωσης των πολιτικών γραφείων των υπουργών έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αλλά αυτό είναι από τα ανήκουστα. Με δυο αποφάσεις του, που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 356/2.11.2010, ο Χρυσοχοΐδης διόρισε σε θέσεις ειδικών συμβούλων στο Πολιτικό Γραφείο του τον απόστρατο αρχηγό της Αστυνομίας Φώτη Νασιάκο και τον συνταξιούχο εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη!
  Ετσι, επανασυστήνεται η «αγία τριάς» της παλιάς Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας: Χρυσοχοΐδης, Νασιάκος, Διώτης, που αυτή τη φορά αναλαμβάνει την ανάπτυξη. Τι δουλειά έχουν σ’ ένα οικονομικό υπουργείο ένας απόστρατος μπάτσος κι ένας συνταξιούχος εισαγγελέας; Ποια ακριβώς είναι τα ειδικά προσόντα που διαθέτουν, όπως απαιτεί ο νόμος για το διορισμό σε θέση ειδικού συμβούλου; Οπως και άλλες φορές έχουμε γράψει, για να διοριστεί κάποιος σε θέση ειδικού συμβούλου πρέπει να έχει σπουδές στο ίδιο ή παρεμφερές αντικείμενο με τον τομέα που διορίζεται. Κι όχι μόνο να έχει κάνει σπουδές, αλλά να έχει να επιδείξει και ιδιαίτερες περγαμηνές στο συγκεκριμένο αντικείμενο (μελέτες, συγγραφικό έργο κ.λπ.). Νασιάκος και Διώτης μόνο ειδικότητα στην κρατική καταστολή έχουν να επιδείξουν.
  Τι είδους δεσμοί συνδέουν τον Χρυσοχοΐδη με τους άλλους δύο, για να καταπατά και τη νομιμότητα και κάθε ιδέα πολιτικής ηθικής ώστε να τους διορίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης;
Αναδημοσίευση από το ακόλουθο site:
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=7506&cat_id=19

Δεν υπάρχουν σχόλια: