Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ενημέρωση από το διήμερο της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα 2ήμερο εκδηλώσεων της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα ενάντια στην καταστοφή και τη λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας, στα φράγματα και την εκτροπή του ποταμού Αχελώου και στο ιδεολόγημα της “πράσινης” ανάπτυξης, με τη συμμετοχή αρκετών αγωνιστών από διάφορες περιοχές του ελλαδικού χώρου.

Την πρώτη μέρα έγινε ενημέρωση από συντρόφους της ΑΣΑ για τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις ενάντια στα φράγματα και την εκροπή του ποταμού Αχελώου, για τις παρεμβάσεις και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές (Λάρισα, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Γιάννενα, Καρδίτσα, Πάτρα, Αθήνα, Μυτιλήνη κ.α.) αλλά και την εβδομαδιαία συνάντηση στις όχθες του ποταμού, στη Μεσοχώρα Τρικάλων που φέτος πραγματοποιήθηκε απο τις 4 έως τις 10 Αυγούστου. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την αναγκαιότητα συνέχισης και όξυνσης του αγώνα ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου έξω και ενάντια από τους θεσμούς εξουσίας -τοπικούς και κεντρικούς- αλλά και μακρία από την επίδειξη οποιασδήποτε εμπιστοσύνης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τις μέχρι τώρα αρνητικές για την εξέλιξη του έργου αποφάσεις του, μιας και μια τέτοια λογική οδηγεί τον ίδια τον αγώνα στην αναδίπλωση, την εξασθένιση και τελικά την ίδια του την αυτοδιάλυση.

Τη δέυτεη μέρα, η εκδήλωση ξεκίνησε με ενημερώσεις συντρόφων και πρωτοβουλιών αγώνα για αντιστάσεις που ξεσπούν ενάντια στην επέλαση της ανάπτυξης. Από την Πάρνηθα, τον Υμηττό και τον Αμβρακικό, μέχρι τον Αστακό, το Αποπηγάδι Χανίων, τον αυτοδιαχειρζόμενο Αγρό στο Καματερό, τη Νάξο κ.α. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το ιδεολόγημα της “πράσινης” ανάπτυξης, το οποίο στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τίθεται ως αιχμή στα καταστροφικά σχέδια επέλασης του καπιταλισμού και του κράτους πάνω στο φυσικό κόσμο και τους ελεύθερους χώρους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ 
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

φωτογραφίες από το 2ήμερο υπάρχουν εδώ: http://ipposd.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: