Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Προβολή παιδικής ταινίας στο "Αντιμάμαλο"

Η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου καλεί παιδιά και γονείς στην προβολή της ταινίας "Αζούρ και Ασμάρ" που θα γίνει στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό-πολιτικό χώρο Αντιμάμαλο το Σάββατο απόγευμα στις 6.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό, δυο παιδάκια μεγάλωναν στη στοργική αγκαλιά της ίδιας γυναίκας. Ο Αζούρ, ο ξανθός γαλανομάτης γιος ενός ευγενούς κι ο Ασμάρ, με τα κατάμαυρα μάτια, ο μελαχρινός γιος της γκουβερνάντας. Τα δυο αγόρια μεγάλωναν σαν αδέρφια, μέχρι την ώρα που η μοίρα τα χώρισε βάρβαρα. Αλλά ο Αζούρ, μαγεμένος από τις ιστορίες της γκουβερνάντας, για τη μυθική Πριγκίπισσα των Νεραϊδών, δεν θα ησυχάσει μέχρι να τη βρει... Ανοίγει τα πανιά του για τη μακρινή χώρα... Χρόνια και καιροί περνούν και τα ομογάλακτα αδέρφια νέοι άντρες πια κι αντίζηλοι, ξεκινούν τη μεγάλη περιπέτεια για την ανακάλυψη της Μαγικής Χώρας. Για την κατάκτηση της καρδιάς της Νεράιδας. Οι κίνδυνοι και τα θαύματα διαδέχονται το ένα το άλλο, μέχρι...

 
Όμορφες εικόνες, σχέδια και χρώματα διαμορφώνουν με αφαιρετικότητα μία πολύ ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη στα τελικά νοήματά της ιστορία. Η κίνηση σε μία συνεχή μινιμαλιστική μάχη με την ακινησία , οι "γωνίες" της τεχνικής του animateur Οσελό στρογγυλεύουν και σμιλεύουν τις παιδικές ψυχές σωστά, αγνά και τίμια, χωρίς "μίκυ μάους" καχυποψία! Ταινία φτιαγμένη κυρίως για έξυπνα παιδιά και γονείς με σενάριο παράδειγμα προς μελέτη και διδασκαλία σε σχολές παιδαγωγικής ακαδημίας.
Ο σεβασμός στην κοινωνικοποίηση του ατόμου και η αλληλεγγύη των ανθρώπινων σχέσεων περνάνε από πολλές περιπέτειες, αρκεί να υπάρχει προσήλωση και πίστη στα ιδανικά των στόχων.

Αναδημοσίευση από τον Δημήτρη Παπαμίχο

Δεν υπάρχουν σχόλια: