Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Απάντηση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πάρου-Αντιπάρου σε Κ.Ροδίτη

Αναδημοσίευση από Naxos News

Δημοσίευση: 11.03.2013, 15:08
Τελευταία Ενημέρωση: 11.03.2013, 15:27

Απάντηση στις αναφορές-προβληματισμούς του κ. Κ. Ροδίτη, για τα γεγονότα της Πάρου κατά την αντιφασιστική διαδήλωση της 28ης Φεβρουαρίου, δίνει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου-Αντιπάρου...
Και με αυτή τη φωτογραφία απαντά η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στον κ. Ροδίτη ως αρχηγό της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας και όχι ως απλό πολίτη της Πάρου, όπως ο ίδιος υπογράφει σχόλιό του
Bookmark and Share
Η απάντηση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πάρου – Αντιπάρου στους προβληματισμούς του κ. Κ. Ροδίτη (ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του κ. Κ.Ροδίτη): 

<<Ας μας επιτρέψετε κ Ροδίτη, να αναφερθούμε σε εσάς ως αρχηγό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και όχι ως απλό πολίτη της Πάρου, όπως υπογράφετε και να απαντήσουμε τις (ρητορικές μάλλον) ερωτήσεις σας, με επιχειρήματα και πηγές.
 
«Η Πάρος έφτασε στα πρόθυρα του εμφυλίου […]Τώρα έχουμε μεταφερόμενους δημοκράτες, μεταφερόμενους πατριώτες και μεταφερόμενους αστυνομικούς»

Σύμφωνα με την Wikipedia, o εμφύλιος πόλεμος είναι πόλεμος κατά τον οποίο μέρη εντός της ίδιας κουλτούρας, κοινωνίας ή εθνικότητας πολεμούν το ένα το άλλο διεκδικώντας τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας.

Μάλλον σκόπιμα προσπαθήσατε να παραπλανήσετε τους πολίτες της Πάρου και να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι πρόκειται για δύο αντίπαλες ομάδες, που συγκρούονται για να επικρατήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Γι αυτό δεν θα μπούμε καν στον κόπο να περιγράψουμε γιατί η συγκέντρωση και η πορεία, (που σύμφωνα με την «Φωνή της Πάρου», ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στο νησί μας) δεν φέρνουν καθόλου σε εμφύλιο.

Είναι πολύ εύκολο να εξισώσεις τους 20 φίλους που ήρθαν από τη Νάξο γιατί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, με τους περιφερόμενους μαχαιροβγάλτες που αλωνίζουν την Ελλάδα με κρατικά λεφτά και 3 κλούβες ΜΑΤ για ιδιωτική ασφάλεια. Είναι όμως πολύ δύσκολο ο Παριανός λαός να σε πιστέψει.

Σύμφωνα με «τα Νέα της Πάρου» περισσότερα από 800 άτομα πέρασαν από την συγκέντρωση, συνεπώς σχεδόν κάθε οικογένεια του Νησιού είχε τουλάχιστον ένα μέλος της εκεί. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι είναι μάταιη η προσπάθεια σας να δημιουργήσετε ψευδής εντυπώσεις.
 
«Δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε τον τόπο μας;»
 
Αν με το «εμείς» θεωρείτε τους κατοίκους της Πάρου, προφανώς και μπορούμε, μάλιστα το αποδείξαμε ξανά στις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις για το κέντρο υγείας και στην πρόσφατη αντιφασιστική συγκέντρωση. Αν με το «εμείς» θεωρείτε το κόμμα της Νέας Δημοκρατία που ηγείστε τοπικά, μάλλον όχι. Για την ακρίβεια εσείς δημιουργήσατε αυτήν την κατάσταση που έφερε πρόσφορο έδαφος για να ακουστούν οι φασιστικές απόψεις σαν λύση στην κρίση που ζούμε. Είστε εσείς που φέρατε το ένα μνημόνιο μετά το άλλο και εξαθλιώνετε καθημερινά τον Ελληνικό λαό. Είστε εσείς που έχετε κάνει επίσημη πολιτική του κράτους, το πολιτικό πρόγραμμα της χρυσής αυγής, για να σταματήσετε επιτέλους, την διαρροή ψήφων προς τα ακροδεξιά.
 
«Σκέπτομαι τι θα κάναμε εάν δεν υπήρχαν τα ΜΑΤ και η αστυνομία
 
Αν δεν υπήρχαν τα ΜΑΤ, απλά θα ακυρωνόταν η εκδήλωση τους, καθώς χωρίς την συνοδεία της αστυνομίας δεν πάνε πουθενά. Είναι χυδαία η προσπάθεια σας να αποκρύψετε ότι η επίθεση των χρυσαυγιτών στον συγκεντρωμένο κόσμο έγινε σε συνεργασία με τα ΜΑΤ. Η προσπάθεια να δικαιολογήσετε τις αποφάσεις της κυβέρνησης σας, που στέλνει στρατό κατοχής στην Πάρο, αντί για παιδίατρο και τραυματιοφορείς, πέφτει στο κενό.
 
«Δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε την ειρήνη μας, τον τουρισμό μας;»
 
Βεβαίως! Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους της εναντίωσης μας, στη φασιστική συμμορία. Γνωρίζουμε ότι όπου και να άνοιξαν γραφεία, τα μαχαιρώματα και οι επιθέσεις έγιναν καθημερινό φαινόμενο. Όποιος είναι λίγο διαφορετικός, γίνεται αυτόματα και στόχος. Ακόμα και τουρίστες έχουν πέσει θύματα της ρατσιστικής βίας, επειδή είχαν περάσει το «επιτρεπτό όριο μαυρίσματος». Μάλιστα, σύμφωνα με το «Έθνος στις 17/11/2012»
η Αμερικάνικη πρεσβεία εξέδωσε τουριστική οδηγία για την χώρα μας, με αιτία τις ρατσιστικές επιθέσεις. Αλλά να μην πάμε μακριά, το είδαμε και το καλοκαίρι στην Πάρο όπου με πρόσχημα την επίθεση στην μικρή Μυρτώ, είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προς κάθε μελαμψό που μένει στο νησί.
 
Η κοινωνία και κυρίως η νεολαία του νησιού, με αυτήν την συγκέντρωση που κατηγορείτε για εμφύλιο, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα στη φασιστική συμμορία ότι είναι ανεπιθύμητη! Άρα μέχρι την επόμενη προσπάθεια απόβασης «περιφερόμενων φουσκωτών», θα ζούμε ειρηνικά στο όμορφο νησί μας…>>
 

Οι προβληματισμοί του κ. Κ. Ροδίτη, Πολίτη της Πάρου, όπως δημοσιεύτηκαν στο fileleutheros.pblogs.gr:

" Δεν ξέρω που φτάσαμε ή που κάποιοι θέλουν να μας φτάσουν.
 
Μία Πάρος, ειρηνική ανθρώπινη, τουριστική, φιλόξενη που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο ναυάγιο του «Σαμίνα», έφτασε στα πρόθυρα «εμφυλίου».
 
Όταν άκουσα ότι ήρθαν 3 κλούβες με ΜΑΤ προβληματίστηκα, είπα δεν είναι ανάγκη, δεν χρειάζεται η Πάρος μας, αστυνομοκρατία. Δυστυχώς διαψεύστηκα! Τώρα έχουμε μεταφερόμενους δημοκράτες, μεταφερόμενους πατριώτες και μεταφερόμενους αστυνομικούς
 
Εμείς τι είμαστε;
Δεν μπορούμε να τα βρούμε;
Δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε τον τόπο μας;
Δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε την ειρήνη μας, τον τουρισμό μας (Η Πάρος δυστυχώς μας έχει εκπλήξει δυσάρεστα τελευταία. Δεν χρειαζόμαστε και εμφύλιο).
 
Σκέπτομαι τι θα κάναμε εάν δεν υπήρχαν τα ΜΑΤ και η αστυνομία  όταν οι  ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ (με τους εκτός ΠΑΡΟΥ μαζί, συναντούσαν τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ με τους εκτός ΠΑΡΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ έξω από το μαγαζί που έκοβε την πίτα της η Χρυσή Αυγή). Ποιος θα σταματούσε τη ΒΕΝΤΕΤΑ μετά των παιδιών μας.
Ο Δήμος Πάρου! Τα κόμματα! Εμείς!
 
Σαν πολίτης της Πάρου και Παριανός με παιδιά πρέπει ως μέρος ενός συνόλου που αγαπά την Πάρο, να σταματήσουμε κάτι τέτοιο. Να αφήσουμε εκτός Πάρου αυτούς που εκστρατεύουν στην Πάρο, για το καλό μας, ας πάνε να τσακωθούν αλλού, να διαφυλάξουμε τον τόπο μας πάση θυσία.
 
Ας μπει μπροστάρης ο Δήμος και όλοι μαζί για μία ΠΑΡΟ ΕΙΡΗΝΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΙΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ.
 
Αυτά δεν τα γράφω για να γράψω κάτι, αλλά  για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις".
 
Κ. Ροδίτης
Πολίτης της Πάρου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: