Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Σύρο


Από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Σύρου βγήκε το παρακάτω κείμενο το οποίο θα μοιραστεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή 1 Μάρτη στις 6.00 στην Ερμούπολη, σαν δράση αλληλεγγύης στις χτεσινές κινητοποιήσεις στην Πάρο.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ Η’ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΗ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ. 

H μεγαλειώδης κινητοποίηση που έγινε χτες στην Πάρο, με σημαντική παρουσία νεολαίας, ήταν η μεγάλη απάντηση και νίκη της κοινωνίας στον περιοδεύοντα θίασο των μαχαιροβγαλτών, φασιστών της Χρυσής Αυγής. Τρεις βουλευτές ναζί με μία χούφτα φουσκωτών μπράβων μαζί με την απολύτως απαραίτητη - για να μην βρεθούν στη θάλασσα – συνοδεία ψηφοφόρων τους με στολή ΜΑΤ και αστυνομικών κλούβων αποβιβάστηκαν στην Πάρο για να ενθαρρύνουν την αντίστοιχη δράκα ντόπιων θρασύδειλων φασιστών. Η Παριανή κοινωνία τους αντιμετώπισε με θάρρος και δυναμική.

Η Πάρος έχοντας ήδη μπει σε κίνηση αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και για την «απαράδεκτη κατάσταση του Κέντρου Υγείας του νησιού», αντίστοιχα συλλογικά και με  όρους κινήματος αντιμετωπίζει και το φασισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Η μαζική συγκέντρωση και η πορεία ήταν η ξεκάθαρη απάντηση ότι ο Παναγιώταρος και το συνάφι του είναι ανεπιθύμητοι και οφείλουν να ξαναμπούν στις τρύπες τους.  

Η επίθεση που δέχθηκε η πορεία από τους μπάτσους και τους φασίστες – που αποδεικνύει την συναδελφική τους συνεργασία για ακόμα μία φορά – με ρίψη χημικών και χρήση γκλομπ κατέληξε στον τραυματισμό δύο διαδηλωτών. Τα ράμματα και τα σπασμένα πλευρά είναι η πολιτική των φασιστών και των δυνάμεων καταστολής που φέρνουν στα νησιά μας. Συγχρόνως καταδεικνύουν όμως ότι χωρίς αυτά δεν μπορούν να σταθούν πουθενά και κυρίως όχι απέναντι στους εκατοντάδες αντιφασίστες διαδηλωτές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: