Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 16 ΓΕΝΑΡΗ, 11πμ


«Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΤΑΞΗΣ» Αύγουστος Στρίντμπεργκ, συγγραφέας

Την ίδια ώρα που ο βασικός μισθός έχει κατρακυλήσει στα 586 ευρώ μικτά για 40 ώρες δουλειά και που το 1/3 του ενεργού εργατικού δυναμικού είναι στην ανεργία, το κράτος ετοιμάζεται να εξαπολύσει ένα νέο φορολογικό τυφώνα ενάντια στα φτωχά και τα εναπομείναντα μεσαία κοινωνικά στρώματα. Η επίθεση στο εισόδημα από την πολιτική και οικονομική εξουσία είναι ζωτική για τον έλεγχο του πληθυσμού. Η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου όπου μπορούν να διασταυρωθούν οι δαπάνες για νερό, τηλέφωνο και ρεύμα εξυπηρετεί ακριβώς τον έλεγχο και την αξιοποίηση των στοιχείων κάθε οικονομικής δραστηριότητας, προκειμένου να επιβάλουν κι άλλους φόρους-χαράτσια.
Η επίθεση των αφεντικών είναι ολοκληρωτική: μαζική ανεργία, εξαθλίωση και άγρια καταστολή για την επιβολή της υποταγής στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, εκτυλίσσεται μια άνευ προηγουμένου ιδεολογική χειραγώγηση από τα μμε και τους άλλους μηχανισμούς προπαγάνδας ενάντια σε αυτούς που αντιστέκονται είτε είναι αυτοί εργάτες, αριστεροί, αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, είτε τοπικές κοινωνίες που εξεγείρονται (Χαλκιδική). Παράλληλα, μας πλασάρουν το παραμύθι της ανάκαμψης που μοιάζει με χριστουγεννιάτικη ιστορία ευσεβών πόθων, όταν γύρω σου βλέπεις στρατιές ανέργων, οικογένειες που δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο, παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία…
Οι δυνάστες ξέρουν να φροντίζουν την τάξη τους. Από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον Κουβέλη μέχρι και τα φασιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, ο καθένας συμβάλλει όσο του αντιστοιχεί ώστε όλοι μαζί να οικοδομήσουν τη σημερινή ζοφερή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Από κοντά κι οι ψηφοφόροι τους που είναι σαν τους σκλάβους που επιχαίρουν για την ελευθερία τους να είναι σκλάβοι.
Το νέο φορολογικό είναι προκλητικό γιατί παρέχει ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και τις τράπεζες, ενώ την ίδια ώρα γδέρνει το ήδη κατακρεουργημένο κοινωνικό σώμα. Τι προβλέπει λοιπόν το περίφημο φορολογικό νομοσχέδιο;
Πρώτα από όλα είναι οι αποδείξεις: αφού τις κατάργησαν, τις ξαναέβαλαν στο παιχνίδι. Οι αποδείξεις λοιπόν πρέπει να αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματος (πραγματικό ή τεκμαρτό) και σε περίπτωση που είναι λιγότερες θα επιβάλουν πρόστιμο 22% πάνω στην αξία των αποδείξεων από 10% που ήταν φέτος. Δηλαδή αν δεν έχεις να καταναλώσεις γιατί δεν έχεις δουλειά ή είσαι εγκρατής λόγω μειώσεων κλπ, τότε θα πληρώνεις χαράτσι! Για να μάθεις να αγοράζεις με λεφτά που δεν έχεις…. Η συνέχεια είναι ακόμα καλύτερη μιας και τα οικονομικά επιτελεία βρήκαν έναν τρόπο να φορολογούν όσους δεν έχουν εισοδήματα. Έτσι λοιπόν αν δεν έχεις έσοδα θα φορολογείσαι με βάση τα 3.000 ευρώ, ενώ αν είσαι άτυχος και κληρονόμησες ένα δυαράκι από γονείς και μένεις μέσα, αυτό θεωρείται τεκμήριο και επιβαρύνεται με έξτρα φορολόγηση. Καταργείται επίσης το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και όλοι αυτοί οι προνομιούχοι που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας θα εισαχθούν σε μια νέα φορολογική κλίμακα. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιους υπολογισμούς με τη νέα μέθοδο ληστείας οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν γύρω στα 500 ευρώ παραπάνω φόρους σε σχέση με το 2011.
Καταργείται επίσης το αφορολόγητο όριο για τα προστατευόμενα παιδιά, οι ελαφρύνσεις για τους τόκους στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, τα ενοίκια, τα φροντιστήρια, ενώ η απαλλαγή για ιατρικές δαπάνες και νοσήλια θα ισχύει μόνο όταν δεν ξεπερνάει το 5% του δηλωθέντος εισοδήματος.
Οι ατομικές επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν 26% φόρο από το πρώτο ευρώ σαν να μην έχουν έξοδα, το τέλος επιτηδεύματος θα αυξηθεί από 500 στα 650 ευρώ και ο φόρος στις καταθέσεις από το 10% στο 15%.
Για τους αγρότες, ούτε αυτοί θα μείνουν παραπονεμένοι. Και για αυτούς ισχύει ότι και για τους μισθωτούς όσον αφορά την κατάργηση των φοροελαφρύνσεων. Από το 2014 υποχρεώνονται να κρατούν βιβλία ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ, η επιστροφή του ΦΠΑ θα μειωθεί στο 6%  από 11% που είναι σήμερα, θα επιβληθεί νέο χαράτσι για τα χωράφια, ενώ και αυτοί θα φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ έσοδο.
Αυξημένους φόρους θα πληρώνουν επίσης με το νέο χρόνο και οι ναυτικοί του εμπορικού στόλου.
Για να δούμε όμως τι θα πληρώσουν και οι πλούσιοι: Οι μεγάλες εταιρείες λοιπόν έχουν ΜΕΙΩΣΗ στον συντελεστή φορολόγησης από 40% στο 32,5%, μείωση στα διανεμημένα και τα αδιανέμητα κέρδη, μείωση στα μερίσματα από 25% στο 10%.
Οι τράπεζες τώρα που έχουν εισπράξει μαζί με την τελευταία δόση του δανείου μόνο 140 δις για την ανακεφαλαιοποίηση, ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ από τη φορολογία για 30 χρόνια!!! Για να ισοσταθμίσουν τις απώλειες από το «κούρεμα»… Εδώ ισχύει αυτό που έλεγε ο Μπρεχτ, ότι πιο εύκολα ληστεύεις ιδρύοντας μια τράπεζα παρά αν απειλείς τον ταμία. Βέβαια για πολλούς που έχασαν από το «κούρεμα» όπως μικρο-ομολογιούχοι δεν υπάρχει καμιά παρόμοια ρύθμιση. Ένα επίσης παράδοξο είναι πώς οι τράπεζες που υποτίθεται ότι έχουν πρόβλημα ρευστότητας εξαγοράζουν άλλους τραπεζικούς ομίλους, όπως η Πειραιώς την Αγροτική. Στην τελευταία αυτή συναλλαγή, όπως και για την συνέχιση της σκανδαλώδους φοροαπαλλαγής των εφοπληστών, τα ναζιστικά κατακάθια της Χρυσής Αυγής συναίνεσαν κανονικότατα μέσα στη Βουλή. Εξάλλου αυτοί είναι ταγμένοι με το μεγάλο κεφάλαιο και τα αφεντικά.
Όλοι αυτοί λοιπόν, όταν μιλάνε για φοροδιαφυγή εννοούν τον μισθωτό, το συνταξιούχο και το μικρομάγαζο. Δίπλα στους επιχειρηματικούς ομίλους, στους πλούσιους που φυγαδεύουν τα λεφτά τους στους φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό, ευημερεί το μεγάλο λαθρεμπόριο, η μαύρη εργασία και η κάθε είδους λαμογιά. Είναι αυθάδεια και θράσος να μιλάει το κράτος και τα φερέφωνά του για φοροδιαφυγή όταν οι πλούσιοι συνεισφέρουν μόλις στο 3,3% των δημόσιων εσόδων. Όταν τα παράβολα των μεταναστών για τα χαρτιά τους είναι περισσότερα από αυτά που καταβάλλουν σαν φόρους οι εφοπληστές. Ή όταν ο τραπεζίτης Βγενόπουλος δηλώνει εισόδημα 18.217,41 ευρώ, ο εφοπληστής-καναλάρχης Αλαφούζος 26.160,40, ο Κόκαλης 26.870,11 και μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης 30.714,52 ευρώ!!!
Σε μια εποχή όπου οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν γκρεμοτσακιστεί, όπου οι από πάνω προωθούν την αλληλοφαγία πότε με τους «εγκληματίες» μετανάστες, πότε με τους ανυπάκουους αναρχικούς, με τους «προνομιούχους» δημόσιους υπαλλήλους, με τους «χαραμοφάηδες» αγρότες, ή τώρα με τους «κοινωνικά ανεύθυνους» φοροφυγάδες-μικρομαγαζάτορες, αυτοί συνεχίζουν να αλωνίζουν και να ευημερούν.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται να διευρύνει τις ταξικές και κοινωνικές ανισότητες και να βαθύνει τη φτώχεια στους ήδη φτωχούς. Η οργάνωση και η συλλογική άρνηση πληρωμών είναι ο μόνος δρόμος για να μην περάσουν τα σχέδιά τους.
ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ; - ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ Φ.Α.Π.Ε.Σ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΓΕΝΑΡΗ, 11ΠΜ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: