Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συγκέντρωση Σάββατο πρωί στις 11.00πμ στην Παραλία της Χώρα




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 92 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ VILLA AMALIAS
11-1-2013
Μετά τα χθεσινά κατασταλτικά γεγονότα, μετά την εκκένωση της ανακατειλημμένης Villa Amalias και τη σύλληψη των 92 συντρόφων-ισσών που συμμετείχαμε στην ανακατάληψη, μετά την εκκένωση της συμβολικής κατάληψης των κεντρικών γραφείων της ΔΗΜΑΡ και τις προσαγωγές 38 συντρόφων-ισσών, μετά την εκκένωση της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά και τη σύλληψη 8 συντρόφων-ισσών ήρθε η ώρα της «αδέκαστης» δικαιοσύνης να δείξει τα δόντια της.
Μετά την κράτησή μας για πάνω από 24 ώρες στη ΓΑΔΑ, οι 92 συλληφθέντες καταληψίες της Villa Amalias, παραπεμφθήκαμε σήμερα στον ανακριτή κατηγορούμενοι για δύο πλημμελήματα και ένα κακούργημα.
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο ανακριτής επιβεβαιώνοντας το ρόλο του, αφού αρνήθηκε να εκκινήσει τη διαδικασία, προφασιζόμενος την έλλειψη κατηγορητηρίου, ανέβαλε για το πρωί του Σαββάτου. Είναι ξεκάθαρο ότι η έλλειψη στοιχείων (ή ακόμα και η έλλειψη αξιόποινης πράξης) δοκιμάζεται να αναπληρωθεί με την πάση θυσία παραπομπή μας με βαριές κατηγορίες, έτσι ώστε να επουλωθεί το τρωθέν, από την ανακατάληψη της Villa Amalias, ηθικό της ΕΛ.ΑΣ.
Δηλώνουμε ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, ότι δεν τρομοκρατούμαστε ούτε από την αστυνομική καταστολή, ούτε από τις δικαστικές ακροβασίες.
Από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ υψώνουμε τις γροθιές μας, χαιρετίζοντας τους χιλιάδες αλληλέγγυους που τα δύο τελευταία μερόνυχτα βρέθηκαν στους δρόμους, έξω απ’ τη ΓΑΔΑ και στα δικαστήρια της Ευελπίδων στέλνοντας το μήνυμα του αγώνα και της αντίστασης.
Καλούμε όλους τους ανθρώπους του κόσμου της αντίστασης και του αγώνα να συμμετέχουν στη διαδήλωση αλληλεγγύης στις 12 το πρωί στα Προπύλαια, το Σάββατο, για να δοθεί μία ακόμα μαζική και δυναμική απάντηση στην αλαζονεία της εξουσίας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Οι 92 συλληφθέντες της Villa Amalias



ΥΣ. Και κάτι ακόμα.. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για τα πραγματικά γεγονότα της ανακατάληψης είμαστε οι 92 συλληφθέντες και σίγουρα όχι τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: