Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Συγκροτήθηκε Αντιφασιστικό Δίκτυο στη Νάξο


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑΞΟΥ

Οι παλαιότεροι θυμούνται σίγουρα τη γερμανική κατοχή, την πείνα, το αιματοκύλισμα των λαών και την άγρια λεηλασία του τόπου από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τους δοσίλογους. Η κληρονομιά του φασισμού στην ανθρωπότητα είναι οι πόλεμοι, οι γενοκτονίες, η στρατοκρατία, η σκλαβιά, η υποταγή και ο φόβος.

Δυστυχώς και σε αυτή την περίοδο κρίσης εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού και τα φιδάκια κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, αυτή τη φορά με το πρόσωπο της χρυσής αυγής. Η ναζιστική και φασιστική βαρβαρότητα που ταλαιπώρησε τόσο τον τόπο από τον Μεταξά, την κατοχή και την μετεμφυλιακή περίοδο, με τις παρακρατικές συμμορίες που αλώνιζαν και δολοφονούσαν αγωνιστές, μέχρι την χούντα και τις αρχές της μεταπολίτευσης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ.

Η ανησυχία για τα φαινόμενα εκφασισμού μέρους της κοινωνίας και του κράτους και για την άνοδο των νεοναζί έχει ενεργοποιήσει πολλές αντιδράσεις σε όλη την επικράτεια. Χιλιάδες δράσεις, δίκτυα και αντιφασιστικά μέτωπα έχουν συσταθεί.

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου συστάθηκε το Αντιφασιστικό Δίκτυο Νάξου με τη στήριξη του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, της ΕΛΜΕ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου, του Ανταλλακτικού Δικτύου «Παρ’το Αλλιώς», του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη» και πολλών αντιφασιστών/αντιφασιστριών.

Το Δίκτυο παραμένει ανοιχτό σε όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τα άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση και την διοργάνωση αντιφασιστικών δράσεων, εκτός από εκείνους που υπηρετούν και στηρίζουν μνημονιακά κόμματα και πολιτικές.

Η επόμενη συνέλευση του Δικτύου θα γίνει στις 9 Ιανουαρίου 2013, στις 7.00μμ στον κοινωνικό-πολιτικό χώρο «Αντιμάμαλο» προκειμένου να διοργανωθεί αντιφασιστική εκδήλωση στη Νάξο. Ισχύει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο και ενδιαφερόμενη στα πλαίσια που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αντιφασιστικό Δίκτυο Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: