Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ, 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Το γαϊτανάκι της διάλυσης του κράτους πρόνοιας παίζει εδώ και πολύ καιρό. Πρώτα προλείαναν το έδαφος οι μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών για την αναγκαιότητα των μέτρων, μετά ήρθαν οι μειώσεις και οι περικοπές και στο τέλος η πλήρης κατάργησή τους. Οι τεχνοκράτες μπακαλόγατοι της τρόικας και των υπουργείων δεν δουλεύουν στην τύχη. Η δημοσιονομική εξυγίανση  είναι το κόλπο για να διασωθούν οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, είναι το υφάδι που κρατάει το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα στη θέση του. Τα μέτρα αποσκοπούν στην εξαθλίωση και την καταδυνάστευση όλων μας.
Για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό, έλληνες και μετανάστες, το εποχικό επίδομα ανεργίας δεν ήταν μια πολυτέλεια, στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελούσε τη διαφορά ανάμεσα στην επιβίωση και την εξαθλίωση. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, λόγω της γενικότερης κρίσης πολλές οικογένειες εδώ στη Νάξο ζούσαν από τα λεφτά του ΟΑΕΔ.
Την ώρα, λοιπόν, που το 60% των εργαζόμενων στις εποχιακές εργασίες δουλεύει ανασφάλιστο με εξευτελιστικά μεροκάματα και άθλιες συνθήκες, η κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας θα φουντώσει την μαύρη εργασία αλλά και την ασυδοσία των αφεντικών.
Το μέτρο αυτό είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της βίαιης επίθεσης που δεχόμαστε σαν κοινωνία από τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά. Από τα 9,37 δις που περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων, τα 7,57 δις, δηλαδή το 81% το πληρώνει ο λαός. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: πετσόκομμα των μισθών 1,02 δις, συντάξεις 4,55 δις, επιδόματα ανεργίας και κοινωνικές παροχές 0,65 δις, παιδεία 86,4 εκ. Οι αγρότες χάνουν από την επιστροφή ΦΠΑ 151,2 εκ., άλλα 129,5 εκ. από την μείωση της επιδότησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τέλος, άλλα 90 εκ. από την αύξηση των εισφορών, για να μην πούμε για την μείωση των «παχουλών» συντάξεων του ΟΓΑ των 360 Ευρώ!
Αυτή, λοιπόν, είναι η πολιτική τους. Οδηγούν μια κοινωνία στην εξαθλίωση για να είναι δουλική και φοβισμένη. Προωθούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τους φασίστες για να αποπροσανατολίσουν και να πετύχουν το διαίρει και βασίλευε. Δεν θα τους περάσει…
Απέναντι στον ορυμαγδό των μέτρων κανείς δεν είναι μόνος του. Με αντίσταση, αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη να τους αποκρούσουμε, να μην δεχτούμε μοιρολατρικά το αύριο που μας ετοιμάζουν.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: