Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Για το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό διήμερο



Το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό διήμερο της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου πέτυχε ακριβώς το στόχο που είχε θέσει: Να καταλάβει χώρο στο κέντρο της πόλης από όπου αρθρώθηκε αγωνιστικός αντιφασιστικός λόγος και να δημιουργήσει έναν χώρο επικοινωνίας ανάμεσα στους αντιφασίστες που βρέθηκαν εκεί.

Την πρώτη μέρα η συναυλία με τη συμμετοχή ντόπιων νεολαίων συγκέντρωσε πάνω από 250 άτομα, ανάμεσά τους και κάποιοι μετανάστες. Στα κείμενα που διαβάστηκαν, από τη μια εκτέθηκε ο βρώμικος παρακρατικός ρόλος των φασιστικών συμμοριών, από την άλλη εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους μετανάστες που υφίστανται τις δολοφονικές επιθέσεις των ασπόνδυλων και, τέλος, διατρανώθηκε η αλληλεγγύη προς τους αγωνιστές των αντιφασιστικών περιπολιών στην Αθήνα αλλά και των 4 συλληφθέντων στην Πάτρα που συνελήφθησαν λόγω των συγκρούσεων με τα χρυσά αυγά. Τα συνθήματα ενάντια στους φασίστες ζέσταναν την ατμόσφαιρα.

Τη δεύτερη μέρα περισσότερα από 100 άτομα παρακολούθησαν την ταινία, την οποία ακολούθησε σύντομη συζήτηση όπου δηλώθηκε η πρόθεση των παρευρισκομένων να υπάρξει συνέχεια στην αντιφασιστική δράση. 

Να επισημάνουμε ότι τις προηγούμενες δυο βδομάδες έγιναν τρεις μαζικές αφισοκολλήσεις και μοίρασμα περισσότερων από 600 προκηρύξεων, ενώ την τελευταία φορά στήθηκαν και τα ταμπλώ που είχαμε και στο διήμερο, και διαχύσαμε τον αντιφασιστικό λόγο σε πολύ κόσμο πάνω στο νησί.
Κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων ήταν: 





Και αυτό ακριβώς θέλουμε να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: