Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Με αφορμή την κατασταλτική επίθεση στην αντιφασιστική μοτοπορεία


Σε τούτη την εποχή της επέλασης του καπιταλισμού όπου η κοινωνία δέχεται άγρια επίθεση με τον ορυμαγδό μέτρων υποτίμησης της ζωής και της εργασίας, το καθεστώς έχει ξεκινήσει παράλληλα ένα σκληρό κατασταλτικό πογκρόμ. Στα τρία χρόνια της κρίσης, σαν κοινωνικά υποκείμενα που αντιστέκονται, έχουμε υποστεί τη βία των μπάτσων στις διαδηλώσεις και τις απεργίες, τον χημικό πόλεμο, τις συλλήψεις, τις διώξεις και τις φυλακίσεις αγωνιστών. Στόχος του καθεστώτος είναι να τρομοκρατήσει όσους δεν υπακούουν και να συντρίψει όσους δεν υποτάσσονται, να διαλύσει συλλογικότητες (π.χ. με τις επιθέσεις στις καταλήψεις), να απονομιμοποιήσει στα μάτια της κοινωνίας το λόγο και τη δράση τους παράλληλα με την ποινικοποίησή τους.

Σε αυτήν ακριβώς τη συγκυρία, τα βοθρολύματα, οι ναζί της χρυσής αυγής και κάθε λογής φασίστες έχουν την απόλυτη στήριξη του καθεστώτος και των μηχανισμών του, και απολαμβάνουν την πλήρη ασυλία στις δολοφονικές τους επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες. Στην ουσία το σύστημα αμόλησε τα σκυλιά του για να κάμψει τη δυναμική των κινημάτων αντίστασης, είτε με τον αποπροσανατολισμό ευρύτερων κοινωνικών ομάδων από τον πραγματικό εχθρό, είτε με τις ευθείες παρακρατικές επιθέσεις. Έτσι λοιπόν, ο κοινωνικός απόπατος της ναζιστικής συμμορίας καταστρέφει και πλιατσικολογεί συστηματικά μαγαζιά μεταναστών, πυρπολεί τα σπίτια τους, τούς μαχαιρώνει πισώπλατα, οι βουλευτές της κάνουν τον «καμπόσο» στα πανηγύρια, ενώ όταν στρέφουν τα περίστροφα τους στους αντιφασίστες (Βόλος) ή όταν σκάνε στα χέρια τους εκρηκτικοί μηχανισμοί (Σπάρτη), το κράτος τούς καλύπτει κανονικά. 

Όταν νεολαίοι από τα σχολεία (Ζωγράφου) και διαδηλωτές από συνελεύσεις γειτονιάς (Δάφνη, Παγκράτι) επιχείρησαν να κατέβουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 26 Σεπτέμβρη, ημέρα γενικής απεργίας, οι δυνάμεις καταστολής τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν με μεγάλη βιαιότητα.

Οι συλληφθέντες της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, εκτός από τους άγριους ξυλοδαρμούς των μπάτσων, υπέστησαν και τη διαπόμπευσή τους από τα ρουφιανομέσα μαζικής αποβλάκωσης, τα οποία είναι γνωστά πια για τις καλές τους υπηρεσίες στο καθεστώς, και ως εκ τούτου, και στην αστυνομία. Η δε τελευταία καλεί τους πολίτες σε ανοιχτό χαφιεδισμό ενάντια στους συλληφθέντες. Η διολίσθηση σε ένα απροκάλυπτα φασιστικό κράτος είναι ορατή και επιταχυνόμενη.

Τη νύχτα της 30ης Σεπτέμβρη προς 1η  Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια της τρίτης βδομαδιάτικης αντιφασιστικής περιπολίας με μηχανές από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας, η αστυνομία έσπευσε για μια ακόμη φορά να προστατέψει τα φασιστικά αποβράσματα. Έτσι οι αλήτες της ομάδας Δέλτα επιτέθηκαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία, συνέλαβαν 15 συντρόφους ενώ η καταδίωξη κατέληξε στα Εξάρχεια.

Στον πόλεμο που μαίνεται αυτή την περίοδο ανάμεσα στο κράτος, το παρακράτος και το κεφάλαιο με τις δυνάμεις της αντίστασης τα στρατόπεδα ξεκαθαρίζουν. Οι μηχανισμοί της προπαγάνδας και της καταστολής δεν μπορούν να αλλάξουν τη βία της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας ούτε να καλύψουν την αγωνία για την καθημερινή επιβίωση. Αργά ή γρήγορα η κοινωνική έκρηξη είναι αναπόφευκτη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου 





Το παρακάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση από το www.athens.indymedia.org

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 15 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Οι δικηγόροι συνάντησαν τους συλληφθέντες. Οι κατηγορούμενοι από τη μοτοπορεία είναι 15. Περνούν από εισαγγελέα σήμερα στις 6μμ στην Ευελπίδων, ενώ αύριο από ανακριτή.
Μέσω των συνηγόρων τους, οι συλληφθέντες καταγγέλλουν δημόσια ότι οι αστυνομικοί που έκαναν τις συλλήψεις και πήγαν στη ΓΑΔΑ για να τους αναγνωρίσουν, επιδόθηκαν επί ώρες σε όργιο αγριότητας. Ενώ οι συλληφθέντες ήταν δεμένοι, αστυνομικοί των μηχανοκίνητων μονάδων που τους συνέλαβαν, όχι μόνο τους έβριζαν και τους τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά τους (για εκφοβισμό), αλλά και τους έφτυναν και χτυπούσαν άγρια. Περιττό να αναφερθεί και το σεξιστικό περιεχόμενο των ύβρεων προς τις κοπέλες.
Το σκηνικό δημοκρατικού βασανισμού έλαβε ένα τέλος όταν πιά μία από τους συλληφθέντες έβαλε τις φωνές για πολλή ώρα, με αποτέλεσμα να επέμβει ο αξιωματικός του ορόφου και να απομακρύνει τους βασανιστές.
Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα:
  • Αντίσταση κατά της αρχής,
  • διατάραξη κοινής ειρήνης, με επιβαρυντικό την κάλυψη χαρακτηριστικών (κράνη),
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη,
  • βαρειά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επιβαρυντική περίπτωση διακεκριμένων φθορών και
  • παράβαση νόμου περί όπλων (κοντάρια σημαιών).
Οι κατηγορίες είναι κοινές σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: