Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ –ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, 13 & 14 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7.30μμ







ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ –ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, 13 & 14 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7.30μμ

Σε μια περίοδο κρίσης του συστήματος η καταστολή απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους οξύνεται. Επειδή η φτώχεια, η εξαθλίωση, η μιζέρια και η απελπισία στην καθημερινότητα μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις γι’ αυτό το κράτος επιστρατεύει όλες τις εφεδρείες του ώστε να στρέψει την κοινωνική οργή σε πεδία που μπορεί να ελέγξει. Η στοχοποίηση μιας κοινωνικής ομάδας, δηλ. ο ρατσισμός, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τη μια, αφού συσκοτίζει ποιοι φταίνε για τα δεινά του πληθυσμού, και από την άλλη λειτουργεί σαν πόλος συσπείρωσης για την ανάπτυξη των πιο ταπεινών κανιβαλικών συμπεριφορών. Στη χιτλερική Γερμανία ήταν οι Εβραίοι, στη μνημονιακή Ελλάδα είναι οι μετανάστες.
Σήμερα, λοιπόν, που τα νέα μέτρα ωθούν χιλιάδες στην ανεργία, καταστρατηγούν ακόμη περισσότερο τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και καταδικάζουν στη φτώχεια το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, οι φασίστες της χρυσής αυγής, κατά τ’ άλλα «αντιμνημονιακοί» και «πολέμιοι του συστήματος», βγάζουν λάδι αφεντικά και κυβέρνηση στρέφοντας την οργή προς τους πιο αδύναμους και κατατρεγμένους – τους μετανάστες. Είναι απορίας άξιο πόση βλακεία μπορεί να χωρέσει στα κεφάλια των ανθρώπων, όταν η ανεργία σε κάθε λογής απόφοιτους πανεπιστημίων έχει χτυπήσει κόκκινο (καθηγητές, δασκάλους, νοσηλευτές, γιατρούς) ορισμένοι να κατηγορούν τους μετανάστες!
Στον ίδιο παραλογισμό εντάσσεται και η δράση τους στους εργασιακούς χώρους. Ποντάροντας στην απελπισία των ανέργων, παρακινούν κι εκβιάζουν τους επιχειρηματίες να απολύσουν τους μετανάστες εργάτες και να προσλαμβάνουν στη θέση τους ντόπιους με τα ίδια άθλια μεροκάματα, στις ίδιες απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, προσφέροντας έτσι απλόχερα στήριξη στα αφεντικά. Με την ίδια επιχειρηματολογία προσπαθούν να πείσουν και τους μικροεμπόρους, ότι δηλαδή για την καταστροφή τους ευθύνονται οι μετανάστες και όχι οι ληστρικοί φόροι, ούτε η μειωμένη αγοραστική ικανότητα λόγω της συνεχώς αυξανόμενης φτώχειας σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ή το νέο μέτρο φορολόγησης με 35% στους ελεύθερους επαγγελματίες, -κάτι που θα γίνει και η ταφόπλακά τους.
Επιπλέον, τελευταία γινόμαστε μάρτυρες της δράσης των εμετικών «ταγμάτων εφόδου» που επιτίθενται με δολοφονικά χτυπήματα σε μετανάστες μικροπωλητές στα πανηγύρια και τις λαϊκές, σε σπίτια μεταναστών, σε ομοφυλόφιλους. Τα φασιστικά τάγματα εφόδου προβάλλονται ως «ανίκητα» από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης ενώ δρουν πάντα με τις πλάτες ή και τη συμμετοχή της αστυνομίας. Όμως οι τζάμπα μάγκες δεν τολμούν καν να εμφανιστούν, ακόμη και σε προγραμματισμένες δράσεις τους, όταν αντιφασίστες αντιδρούν. Τα ΜΜΕ βέβαια, σχεδόν ποτέ δεν παρουσιάζουν την άλλη πλευρά, τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, τις άμεσες απαντήσεις στις γειτονιές που δρουν φασίστες κλπ.
Οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις σε μετανάστες παρουσιάζονται τάχα με ανησυχία και ο Δένδιας δήθεν αποφασίζει να συγκρουστεί με το παρακράτος, στην πραγματικότητα όμως ο ένα συμπληρώνει το έργο του άλλου, όπως γινόταν πάντα. Η ρατσιστική επιχείρηση σκούπα «Ξένιος Ζεύς» που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, το ανθρωποκυνηγητό, καθώς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι τρανή απόδειξη ότι το ίδιο το κράτος υιοθετεί τον φασισμό και το ρατσισμό. Σήμερα εξαπολύουν πογκρόμ απέναντι στους μετανάστες, αύριο σε όποιους κρίνουν «επικίνδυνους». Άλλωστε συνεχώς πληθαίνουν τα περιστατικά όπου σε συγκρούσεις μεταξύ αντιφασιστών ή μεταναστών και φασιστών συλλαμβάνονται ή προσάγονται οι πρώτοι.
Ένα τέτοιο γεγονός είναι η άγρια καταστολή της αστυνομίας στην μηχανοκίνητη αντιφασιστική περιπολία μετά από σύγκρουση με τα χρυσαυγίτικα κατακάθια στις 30 Σεπτέμβρη. Η αλληλεγγύη μας στους 15 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές- αναρχικούς είναι αυτονόητη, όπως και σε κάθε αντιφασίστα που υφίσταται την κρατική καταστολή, την ίδια στιγμή που οι φασίστες απολαμβάνουν ασυλία στις βάρβαρες δολοφονικές τους επιθέσεις.
Ο κοινωνικός κανιβαλισμός προωθείται από το κράτος, το κεφάλαιο και τα μμε ως λύση στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο. Οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες χέρι–χέρι με την κρατική καταστολή παρουσιάζονται ως εγγυητές «της τάξης και της ασφάλειας». Θέλουν μια κοινωνία εξαθλιωμένη, φοβισμένη και υποταγμένη για να λεηλατήσουν κάθε δικαίωμα και ελευθερία.
Τα φασιστοειδή της Χ.Α., όσο και αν προσπαθούν, δεν πείθουν για την αντισυστημκότητά τους. Οι δολοφόνοι – τραμπούκοι της Χ.Α. βρίσκονται απέναντι και όχι μαζί με τη νεολαία και τους εργαζόμενους όταν απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, ή όταν αυτό-οργανώνονται σε κάθε γειτονιά και αναπτύσσουν καθημερινά μικρές εστίες αντίστασης σε εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους. Εξάλλου, ο φασισμός, το πιο σκοτεινό και σάπιο κομμάτι του συστήματος, αποτελεί την έσχατη λύση κράτους και κεφαλαίου για τη διατήρηση της εξουσίας του. Δεν θα τους περάσει.
Οι ντόπιοι φασίστες πήραν το μήνυμά τους την πρώτη φορά που πήγαν να μιλήσουν ανοιχτά σε ραδιοσταθμό όταν λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης φυγαδεύτηκαν με τη βοήθεια της αστυνομίας και διαπομπεύτηκαν σε κεντρικό δρόμο της Νάξου. Θα μας έχουν απέναντί τους κάθε φορά που θα προσπαθήσουν να χύσουν το ρατσιστικό ολοκληρωτικό τους δηλητήριο.
Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό είναι μέρος της σύγκρουσής μας με το κράτος και τον καπιταλισμό. Είναι μέρος του αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, ενάντια στη φτώχεια και την καταστολή.
Η ανοχή και η παθητική στάση μας κάνει συνένοχους. Η επαγρύπνηση και η άμεση απάντηση απέναντι σε κάθε είδους ρατσιστική και φασιστική πρόκληση είναι αναγκαία. Να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, απέναντι στον κατακερματισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό να αντιτάξουμε τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Να αναγκάσουμε τους νοσταλγούς των Ναζί να κρυφτούν πίσω στις τρύπες τους.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: