Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στη Νάξο

Την Πρωτομαγιά στη Νάξο έγιναν τέσσερεις συγκεντρώσεις. Μια της Ανοιχτής Συνέλευσης στην Παραλία έξω από την Αγροτική, μια του ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό τους κιόσκι, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Μανδηλαρά και τέλος η συγκέντρωση του σωματείου βάσης του Κέντρου Υγείας στο νοσοκομείο η οποία πραγματοποίησε πορεία μέχρι την πλατεία Μανδηλαρά.
Το ΠΑΜΕ τέλειωσε γρήγορα γρήγορα την ολιγάριθμη συκέντρωσή του η οποία ενώ είχε ανακοινωθεί για τις 11.00πμ αλλά γύρω στις 11.30 έβαινε προς το τέλος της. Ανακοινώθηκε μάλιστα από το μικρόφωνο ότι δεν θα πραγματοποιήσουν πορεία γιατί έχουν να κάνουν αγώνες!!!

Το σωματείο βάσης του Κ.Υ  είχε μεγάλο ενθουσιασμό και παλμό, με ευφάνταστα συνθήματα για τη διεκδίκηση δωρεάν ελεύθερης περίθαλψης για όλους και ιδιαίτερα για τους κολασμένους της γης, ιδιαίτερα για τους μετανάστες και τους φτωχούς ανασφάλιστους. Στην πορεία του προς την πλατεία, σταμάτησε στη συγκέντρωση της Ανοιχτής Συνέλευσης όπου και διάβασε την ιδρυτική του διακήρυξη από τη μικροφωνική.
Λίγο αργότερα το μπλοκ του σωματείου ακολουθούμενο από το ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στο σημείο συγκέντρωσης της Συνέλευσης και έγινε κοινή πορεία προς το Κέντρο Υγείας.
Στην διαδληλωση συμμετείχαν περί τα 60 άτομα αλλά υπήρχε έντονος παλμός και φωνάζονταν διαρκώς συνθήματα, κυρίως ενάντια στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, καθώς και πολλά αντιφασιστικά και διεθνιστικά. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης μοιραστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια.

Ήταν μια καλή ζωηρή πορεία με κατάληξη πάλι στο Νοσκομείο Νάξου όπου διανύσαμε τους σχετικά άδειους δρόμους της μικρής επαρχιακής μας πόλης, από όπου και οι φωτογραφίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: