Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Κείμενο στήριξης της Ανοιχτής Συνέλευσης και του Κοινωνικού Στεκιού Αλεξανδρούπολης

Εδώ και πάνω από τέσσερις μήνες η Ανοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης, η οποία είναι η συνέχεια του κινήματος των πλατειών - Αγανακτισμένων και δραστηριοποιείται στη πόλη από τον Μάιο του 2011, βρήκε στέγη σε χώρο της Εργατικής Εστίας στο ισόγειο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, χωρίς να επηρεάζεται η καθημερινή λειτουργία του. Ο χώρος αυτός ήταν εξαρχής αναξιοποίητος, εγκαταλειμμένος και ημιτελής – κοινώς ένα «γιαπί» – πληρωμένο όμως ακριβά από τους πολίτες, στους οποίους και θα έπρεπε να ανήκει.

Πολίτες όλων των ηλικιών – μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι – αφιέρωσαν χρόνο και προσωπική δουλειά για να διαμορφώσουν με μεράκι και φαντασία το Κοινωνικό Στέκι Αλεξανδρούπολης, έναν πρωτότυπο χώρο έκφρασης, αντίστασης και δημιουργίας, πού τόσο έλειπε από την πόλη μας.

Στον ανοιχτό αυτό χώρο προς όλους τους πολίτες πραγματοποιούνται οι ακόλουθες δράσεις:

· εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευση των πολιτών

· διοργάνωση ανταλλακτικού–χαριστικού παζαριού, το οποίο θα πραγματοποιείται πλέον σε μηνιαία βάση

· οργάνωση του αγώνα ενάντια στο άδικο και δυσβάστακτο χαράτσι της Δ.Ε.Η., αλλά και σε όλα τα μέτρα

σκληρής λιτότητας που πλήττουν το εισόδημα των εργαζομένων

· οργάνωση του αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία σε συνεργασία με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου–Ροδόπης, στην οποία ενεργά συμμετέχουμε

· οργάνωση και συμμετοχή σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας των σωματείων και άλλων μαζικών φορέων κατά των Μνημονίων και των πολιτικών που τα συνοδεύουν

· προβολές ταινιών, θεματικές συζητήσεις, λειτουργία ομάδας αυτομόρφωσης.

Όλες οι παραπάνω δράσεις αποφασίζονται με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες από την Ανοιχτή Συνέλευση και πραγματοποιούνται με προσωπική εργασία και ιδίους πόρους από τους πολίτες, που συμμετέχουν σε αυτή.

Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε έντονες πιέσεις από τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου να εγκαταλείψουμε αμέσως το χώρο με προφάσεις και αιτιάσεις που υποδηλώνουν ενόχληση για τη δράση μας. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο συντάσσεται υπέρ των Μνημονίων και κατά του κοινωνικού έργου που υλοποιούμε.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις και την παραμονή μας στο χώρο που έχουμε διαμορφώσει, υπογράφοντας το παρόν κείμενο ή συμπληρώνοντας στο διαδίκτυο τη φόρμα που ακολουθεί: http://goo.gl/2ucNv.

Δεν υπάρχουν σχόλια: